Vágólapra másolva!
Ruben van Bommel két góljának is köszönhetően a holland AZ Alkmaar otthon 3-2-re nyert a svéd Elfsborg ellen a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának első fordulójában, szerdán.

A vendégek szereztek vezetést a 23. percben, majd Van Bommel az első félidő végén és a második játékrész elején is betalált, így fordított a házigazda. Hedlund találatával ugyan gyorsan visszajöttek a svédek reményei, de a 74. percben Parrott tizenegyese eldöntötte a három pont sorsát.

A világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes Mark van Bommel húszéves fiának, a holland válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk unokájának nem ezek az első találatai a nemzetközi kupaporondon, hiszen az előző idényben a Konferencia-ligában kétszer volt eredményes - derült ki az MTI beszámolójából.

Ruben van Bommel
Ruben van Bommel duplázott az Európa-ligában
Fotó: AFP 

A Ferencvárost irányító Pascal Jansen korábbi csapata legutóbb április elején kapott ki, azóta tétmeccs és barátságos mérkőzésen is veretlen maradt.

A norvég Bodö/Glimt ugyancsak 3-2-re győzött házigazdaként az FC Porto ellen. Jens Hauge két góllal és egy gólpasszal vette ki részét a sikerből. 

Sallai Roland új csapata, a török Galatasaray otthon 3-1-re nyert a görög PAOK ellen. Az 54-szeres válogatott magyar futballista nincs a keretben, ugyanis nem szerepelhet az Európa-liga alapszakaszában, mivel szeptember 13-án igazolt az isztambuli klubhoz, amelynek szeptember 4-ig kellett leadnia a bő keretét.

A Lazio már a 35. percben 3-0-ra vezetett Hamburgban a Dinamo Kijev ellen, és az egy-egy kiállítást hozó második félidőben megőrizte háromgólos előnyét.

A Manchester United hiába játszott fölényben odahaza, csak 1-1-es döntetlent játszott a holland Twentével.

Eredmények, Európa-liga, alapszakasz, 1. forduló: 
AZ Alkmaar (holland)-IF Elfsborg (svéd) 3-2 (1-1)
FK Bodö/Glimt (norvég)-FC Porto (portugál) 3-2 (2-1)
Manchester United (angol)-FC Twente (holland) 1-1 (1-0) 
Galatasaray (török)-PAOK (görög) 3-1 (0-0) 
Dinamo Kijev (ukrán)-SS Lazio (olasz) 0-3 (0-3) 
PFC Ludogorec (bolgár)-Slavia Praha (cseh) 0-2 (0-1) 
FC Midtjylland (dán)-TSG 1899 Hoffenheim (német) 1-1 (1-0) 
OGC Nice (francia)-Real Sociedad (spanyol) 1-1 (1-1)

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!