Vágólapra másolva!
Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban, a Premier League-ben szereplő Evertonnak nem kezdődött jól a 2024/2025-ös szezon. A liverpooli csapat öt forduló után mindössze egy ponttal áll, nem csoda, hogy tulajdonosváltásról beszélnek.

A Bloomberg cikke szerint nemcsak beszélnek, hanem maguk az érintettek is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a klub tulajdonos cseréjéről. A Farhad Moshiri által birtokolt Evertonról még tavaly tavasszal készített elemzést a Forbes, akkor a klub értékét nagyjából 744 millió dollárra, azaz körülbelül 263 milliárd forintra tette.

Jelenleg úgy néz ki, hogy az amerikai milliárdos, Dan Friedkin közeledik az Everton FC felvásárlásához, amely a helyzetet ismerő személyek szerint nehezen talál vevőt.

Friedkin és az Everton tulajdonosa, Farhad Moshiri tárgyalása az ügyre rálátó források szerint előrehaladott állapotban van. Közel állnak a felek ahhoz, hogy megegyezzenek, ami véget vetne a liverpooli labdarúgó csapat körüli, hónapok óta tartó bizonytalanságnak. 

A klub az egyik legrégebbi foci egyesület a szigetországban, 1878-ban alapították, mintegy 24 jelentős trófeát gyűjtött eddig össze, köztük kilenc bajnoki címet és öt FA-kupát is. Jelenleg öt fordulót követően mindössze egy megszerzett ponttal a 19., kieső helyen áll a Premier League-ben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!