Vágólapra másolva!
A Gulácsi Pétert és Willi Orbát foglalkoztató RB Leipzig továbbra is veretlen a német labdarúgó-bajnokságban, s az újonc St. Pauli elleni találkozó után ugyan a magyar válogatott kapust dicsérték a német lapok, mégsem volt maradéktalanul elégedett. Gulácsi szerint a csapattársainak több önbizalomra lenne szüksége a gólszerzés terén.

Gulácsi Péter és Willi Orbán klubja a nem túl aktív nyári játékosmozgás ellenére jól kezdte az új szezont, ugyanis a bajnokság első négy fordulója után még veretlenek a lipcseiek, de a listavezető Bayern München mögött jelenleg négypontos hátránnyal csupán a hatodik helyen állnak. A német lapok szerint ezt gyakorlatilag csak Gulácsi bravúrjainak köszönhetik. Az újonc St. Pauli elleni találkozó után a lehető legmagasabb osztályzatot kapta a Kicker szaklaptól, amire az eddigi kilenc németországi éve alatt csak egyszer volt példa.

A négyből három bajnokiján nem kaptak gólt, de mindenekelőtt az ő parádéi miatt"

– dicsérte a magyar válogatott kapust a Bild.

Atletico de Madrid v RB Leipzig - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD1
Gulácsi szenzációs védéseit dicsérik Németországban
Fotó: NurPhoto via AFP

Gulácsi  2022. októberében súlyos térdsérülést szenvedett, ami miatt közel egy évet kellett kihagynia, tavaly szeptember végén 357 nap után lépett ismét pályára a lipcsei csapatban, azonban kikerül a kezdőből. Ekkor úgy tűnt, a téli átigazolási időszakban klubot válthat, de végül maradt, s miután Marco Rose feburárban visszatette a kapuba Gulácsit, a magyar kapus élt is a bizalommal, méghozzá nem is akárhogyan, hiszen azóta vele máig veretlen a Lipcse a bajnokságban.

Gulácsi több gólt kapna az edzéseken

Bár a lipcsei védelmet nem érheti a panasz, a csapat támadójátékát annál inkább, ugyanis a négy Bundesliga-meccsen két kapott gól mellett csupán négy találatot szerzett Marco Rose csapata, ami az Union Berlinnel és a Werder Bremennel holtversenyben a harmadik legkevesebb. 

Atletico Madrid v RB Leipzig - UEFA Champions League
Xavi Simons és Benjamin Sesko sem szerzett még gólt a Bundesliga idei szezonjában
Fotó: Anadolu via AFP 

Ennek kapcsán Gulácsi is elmondta, örülne, ha több gólt kapna csapattársaitól az edzéseken, mivel azáltal nagyobb magabiztosságra tennének szert a támadók – írja a Metropol.

Önbizalmat kell szerezniük az edzéseken. Olyankor sem szeretek ugyan gólt kapni, de örülnék, ha a héten sokszor találnának a kapumba

– üzente Gulácsi vélhetően az egyelőre gólképtelen Xavi Simonsnak, vagy a bajnokságban eddig egy gólpasszig jutó Benjamin Seskónak.

A Leipzig hétvégén az Augsburg csapatát fogadja a Bundesliga 5. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!