Vágólapra másolva!
Mint ismert, Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool gond nélkül, már az első félidőben eldöntve a meccs kimenetelét, 3-0-ra legyőzte a válogatott társ, Kerkez Milos csapatát, a Bournemouth-t az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának szombati játéknapján. A találkozó után a magyar válogatott csapatkapitánya értékelte a látottakat.

A nemzeti együttes csapatkapitánya a 61. percig volt a pályán, amikor a hazaiak új vezetőedzője, a holland Arne Slot lecserélte - először a szezonban -, míg Kerkez végigjátszotta a találkozót.

Liverpool FC v AFC Bournemouth - Premier League, Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik a Bournemouth ellen is kezdő volt
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto

Szoboszlai Dominik: Próbáltunk reagálni

A liverpooliaknál a kolumbiai csatár, Luis Diaz volt a nyerőember, aki az első két találatot szerezte.

A 23 éves középpályás a lefújást követően értékelte az összecsapást - írj a Metropol. 

"Sokkal nehezebb lett volna hátrányból indulni főleg egy olyan csapat ellen, amely ennyire masszív és nem adja fel soha. Örülünk hogy az elején sikerült már 3-0-ra vezettünk, és hogy meg tudtuk tartani az előnyt"

  - kezdte Szoboszlai Dominik, utalva arra, hogy a Bournemouth a negyedik percben ugyan vezetést szerzett Antoine Semenyo révén, de aztán a gólt les miatt érvénytelenítették. A magyar középpályás szerint jól reagált a csapat a múlt heti vereségre.

"Próbáltunk reagálni a múlt heti, Nottingham Forest elleni meccsre, és olyan dolgokat akartunk csinálni, ami nekünk és a szurkolóknak is segít azt az eredményt feledtetni."

Szoboszlaiék jól rajtoltak a Premier League új szezonjában, három győzelem után azonban az előző fordulóban némi meglepetésre otthon 1-0-ra kikaptak a Nottingham Foresttől. A Bajnokok Ligája alapszakaszának első fordulójában aztán rögtön módosítottak a megítélésükön, miután - Szoboszlai góljának is köszönhetően - 3-1-es diadalt arattak kedden az AC Milan vendégeként. A szombati sikerrel a PL-ben is javítottak, és tartják a lépést a címvédő Manchester Cityvel.

A Liverpool szeptember 25-én, szerdán megkezdi a szereplését a Ligakupában, az ellenfele a West Ham United lesz, Szoboszlai elmondta, most már csak erre a meccsre koncentrálnak, a három nappal későbbi, Wolverhampton ellen bajnoki még nincs ott a fejekben. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!