Önállósodott, ezért kitették a kínai úszóválogatottból

Ning Cö-tao, úszás
China's Ning Zetao celebrates after winning the final of the men's 100m freestyle swimming event at the 2015 FINA World Championships in Kazan on August 6, 2015. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV / AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
A szabályok megsértése miatt kitették a kínai úszóválogatottból Ning Cö-taót, a férfi 100 méter gyors 2015-ös világbajnokát.

Az illetékes sporthivatal közleménye szerint Ning magatartása káros hatással volt a csapatra, ezért visszaküldték edzeni a kínai katonai együtteshez. A döntés még októberben született meg, de csak most került nyilvánosságra.

A 23 éves Ning állítólag a válogatott beleegyezése nélkül kötött szponzori szerződéseket, és nem vett részt egy olimpiai kvalifikációs váltóversenyen, emiatt a kínai 4x200 méteres gyorsúszó staféta lemaradt a tavalyi, riói játékokról.

Ning Cö-tao magatartása káros hatással volt a csapatra Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A két évvel ezelőtti vb-n Ning lett az első ázsiai úszó, aki megnyerte a 100 méter gyorsot. Rióban aztán várakozáson alul teljesített: 100-on a 12., 50 méter gyorson pedig csupán a 30. helyen végzett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!