A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
BMX világbajnokként főként a technikai és az extrém sportokhoz vonzódik, mégis egy klasszikus, magyar sikersportággal kapcsolatos élmény marad számára a legemlékezetesebb a LIMIT forgatásáról. Az Origo Sport vadonatúj műsorának műsorvezetője, Kempf Zozó mágnesként tapad a kihívásokra, és volt is része benne bőven a forgatás alatt.

Melyik volt a legemlékezetesebb a tíz rész forgatásából?
Nehéz lenne választani, mert mindegyik tetszett. Talán az autóversenyzős epizód állt hozzám a legközelebb, mert nagyon szeretem az autókat. Élveztem, hogy Keszthelyi Vivien elvitt minket egy körre, gokartoztunk is, ez mind testhezálló volt.

Kempf Zozo számára a motorsport teljesen komfortos közeg Fotó: Polyák Attila - Origo

Honnan az autósport szeretete?
Az egész család benzingőzzel fertőzött, nagyon fiatalon belekerültem az autóversenyzésbe apukámnak köszönhetően. Valahogy mégsem lett belőlem autóversenyző, most meg már késő lenne váltani.

Milyen volt a LIMIT forgatása alatti közös munka a másik műsorvezetővel, Henry Kettnerrel?
Régebbről ismerjük egymást, több kampányban is dolgoztunk már együtt, úgyhogy mondhatom, hogy könnyű és gördülékeny volt. Csak nagyon pozitívan tudok nyilatkozni a közös munkáról, de nemcsak vele, hanem a stábbal is.

Nem először dolgoztak együtt Henry Kettnerrel, most a sport hozta össze őket Fotó: Polyák Attila - Origo

Ha jól tudom, épp a már említett, Keszthelyi Vivien főszereplésével készült részben volt egy kis kényszerszünet, mesélne erről?
Amikor Henry rosszul lett? Igazából számítottam kicsit erre, mert tudom, hogy milyen az autóversenyzés. Apukám autóversenyző volt, így volt szerencsém nekem is megtapasztalni, hogy elég extra erőhatásokat jelent a sebesség, benne van, hogy valaki nem bírja, de nem volt ebből komolyabb fennakadás. Henry is, Vivi is, mindenki profin kezelte a helyzetet.

Volt viszont példa arra is, hogy épp Henry volt jobb valamiben...
Igen, mind a tíz részben párbajozunk, a feladatokat az adott sportoló találja ki nekünk, mi pedig összemérjük a tudásunkat. Minden alkalommal próbáltam kihozni magamból a maximumot, megtettem, ami tőlem telt. Ha ez nem volt elég, mert az adott próbatételben a Henry volt ügyesebb, nem csináltam belőle gondot.

Stollár Fanny majdnem kihozta a teniszbajnokot Kempf Zozoból Fotó: Polyák Attila - Origo

Mondana néhány emlékezetes párbajt?
Schafer Andrással a gyakorláson kapufákat rugdostunk, nagyon jól ment, és külön jólesett, hogy az Andris rám fogadott. Stollár Fannynál meg a Henry hatalmas előnyben volt, hiszen teniszezik, én meg soha nem próbáltam előtte, mégse sonkon múlt, hogy végül nem én lettem a jobb, nagyon megizzasztott az a kihívás. Esztergályos Patrik vendégeként viszont azt hittem, jobban fogok teljesíteni, de soha nem gondoltam volna, hogy egyszer valaha párbajtőrt fogok a kezembe, és hogy nem egy extrém sportág, hanem egy klasszikus magyar sikersport egyik eszköze lesz rám ilyen hatással. Nagyon megtisztelő volt, soha nem felejtem el.

Esztergályos Patrik (fehérben jobb szélen) vendégeként fogott először párbajtőrt Kempf Zozo Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ha élsportolóként a LIMIT vendége lenne, milyen sportág szerepelne a neve mellett?
Természetesen BMX, vagy valamilyen extrém sport.

Különleges sportág, mit gondol, megfelelően a helyén van kezelve?
Ahhoz képest, hogy olimpiai sportág, még nincs teljesen a helyén, de jó úton haladunk efelé. Még pár év és beérhet, a szövetség részéről is egyre jobban nyitnak, és sok az ügyes versenyző, akinek lenne esélye világszinten is képviselni Magyarországot, szóval szerintem jó az irány.

Schafer András alaposan próbára tette a műsorvezetők egyensúlyérzékét Fotó: Csudai Sándor - Origo

Melyik az a sportesemény, amit szívesen megnéz a tévében?
Nagyon kevés tévét nézek, de a Moto GP-t próbálom követni. Valentino Rossi volt a kedvencem, sajnálom, hogy visszavonult.

Vissza fogja nézni a LIMIT részeit?
Hogyne, nagyon várom már, hogy kezdődjön!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!