Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
Ismét letartóztatták Stuart Hoggot, az egykori skót rögbisztárt, akinek emiatt újra bíróság elé kell állnia. A hírek szerint megsértette az óvadék feltételeit.

A 32 éves sztárjátékos ellen a hírek szerint azért emeltek újra vádat, mert állítólag megsértette az óvadék feltételeit. 

775933742, Stuart Hogg, rögbi
A sztárjátékos, Stuart Hogg újra bíróság elé áll
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Újra bíróság elé áll Stuart Hogg

Az egykori rögbisztár azért állt bíróság elé, mert 

olyan magatartást tanúsított, amely "sértő" a volt feleségével, Gilliannal szemben

- írja a The Sun.

A lap beszámolója szerint Hoggot először idén februárban tartóztatták le, mert állítólag olyan magatartást tanúsított, amely félelmet és riadalmat keltett a volt feleségében. Az állítólagos incidens február 25-én történt – egy nappal azután, hogy ott volt a skótok Angolok elleni skerén a Calcutta Cup-on Murrayfieldben.

Ezt követően májusban megjelent a vádlottak padján egy rövid meghallgatáson a jedburghi bíróságon, ahol 

tagadta, hogy bántalmazta és üldözte a feleségét. Hoggot azzal is vádolták, hogy hét éven át lehallgatta a felesége beszélgetéseit és erőszakosan "irányította" az életét.

A családon belüli erőszakról szóló skót törvény első paragrafusa alapján is vádat emelnek ellene, amely szerint bántalmazó magatartást tanúsított a korábbi feleségével szemben. Hogg - aki ellen távoltartási végzést kért Gillian - jelenleg a Sky Sports műsorvezetőjével, Leonna Mayorral van együtt.

A játékos - akit egy kabát alatt csempésztek ki a bíróságról, majd a szülei autójának hátsó ülésén próbált elbújni az újságírók elől - tagadja a vádakat.

A skót rendőrség szóvivője elmondta: 

2024. július 2-án, kedden 14 óra körül a rendőrök egy hawicki címre mentek ki, és egy 32 éves férfit letartóztattak, aki ellen vádat emeltek az óvadék megsértésével kapcsolatban. Július 3-án, szerdán kell megjelennie a jedburghi bíróságon.

Hogg Skócia egyik legünnepeltebb rögbisztárja, aki 100 válogatott fellépést tudhat magáénak, és az ország minden idők legjobb gólszerzője (az a játékos, aki berakja a labdát a célterületre, tehát ötpontos gólt szerez). 


 

Mindent egy helyen az Eb-ről