Vágólapra másolva!
Szexuális zaklatás vádjával kell bíróság elé állnia a francia válogatott focistának, Wissam Ben Yeddernek.

A Nemzetek Ligája-győztes focistát jelenleg azzal vádolják, hogy még szeptember elején ittas állapotban egy fiatal nő előtt önkielégítést végzett Nizza közelében, és megpróbálta megérinteni a combját. A beszámolók szerint Wissam Ben Yedder éppen az autójában ült, amikor a nő egy férfival együtt beszállt a kocsiba. Elhajtottak (a részeg Ben Yedder volt a sofőr), majd később a másik férfi kiszállt, a 34 éves, francia válogatott labdarúgó pedig ekkor hajtotta végre az imént említett akcióját. A 23 éves nőnek sikerült kimenekülnie és elbújnia, később pedig a barátaihoz és a családjához sietett segítségért.

Antoine Griezmann, francia válogatott, Wissam Ben Yedder
A francia válogatott Wissam Ben Yedder (jobbra) október közepén áll bíróság elé ittas vezetés és szexuális zaklatás vádjával
Fotó: FRANCK FIFE / AFP

A focista tárgyalására október 15-én, Nizzában kerül sor, addig azonban elkerülte az előzetes letartóztatást, így bizonyos feltételekkel szabadlábra helyezték. A feltételek közé tartozik, hogy Ben Yedder – akitől elvették a jogosítványát – nem hagyhatja el a régiót, tilos továbbá este 8 és reggel 6 óra között bárokat vagy diszkókat látogatnia, és kapcsolatba lépnie az állítólagos áldozattal. A tárgyalásig hetente kétszer jelentkeznie kell a rendőrségen is.

A francia válogatott Wissam Ben Yedder már korábban is került hasonló bajba

Wissam Ben Yedder ügyvédje elárulta, az ittas vezetést elismerte a focista, aki segítséghez is fordult, hogy legyőzze az alkoholizmusát. Az ügyvéd hozzátette azonban, hogy védence tagadja a szexuális zaklatást. A játékosnak ugyanakkor nem ez az első alkalom, amikor bíróság elé kell állnia, hiszen tavaly nemi erőszak és zaklatás miatt emeltek vádat ellene.

A francia válogatottban 19 mérkőzésen 3 gólt szerző csatár idén nyáron, öt év után távozott a Monaco együttesétől, amely színeiben 2021-ben Francia Kupa-döntőt játszott, a 2019-20-as szezonban pedig a bajnokság társgólkirálya lett. A távozása óta Ben Yeddernek nincsen csapata, noha több klubbal is tárgyalt az elmúlt hónapokban.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!