Vágólapra másolva!
Az 1996-os atlantai olimpián aranyérmes kalapácsvető, Kiss Balázs teljesen természetes, ma már mégis csodálatra méltó gesztussal segített ki egy anyát és gyermekét, akik valamilyen okból nem tudtak fizetni bankkártyájukkal.

Az 1996-os atlantai olimpián kalapácsvetésben aranyérmes Kiss Balázs a minap egy veszprémi gyorsétteremben arra lett figyelmes, hogy egy gyermekével érkező édesanya, hiába bíbelődik a bankkártyájával, nem tudja kifizetni a megrendelt fogásokat, készpénz híján pedig kénytelen volt megszégyenülve távozni. 

Ekkor lépett közbe a város első olimpiai bajnoka, írja a VEOL, amely később meg is szólaltatta Kiss Balázst. A korábbi kiváló atléta a pénztárnál megkérdezte, hogy mi történt, majd az édesanya után sietett, akinek felajánlotta a segítségét, miszerint majd ő kifizeti a rendelésüket. Az étteremben mindenki megrökönyödve figyelte a gesztust, amelynek egyébként természetesnek kellene lennie.

"Nekem akkor és ott megadatott a lehetőség, hogy segíthessek valakin. Én is apa vagyok, együttérzek egy váratlan helyzetbe került szülővel. 

Talán nincs is annál rosszabb, ha egy anya ilyen méltatlan helyzetbe kerül.

Időnként támogatok alapítványokat, máskor is segítek rászorulókon, ám ez a szituáció más volt: belenézhettem egy kellemetlen szituációba került embertársam szemébe, aki közvetlenül nekem, a „jótevőjének” fejezhette ki a háláját. Arra gondoltam, ha ilyenkor nem segítünk egymásnak, akkor nincs értelme társadalomban élnünk" - a Veszprém vármegyei hírportál érdeklődésére az 52 éves, ma már beruházásokkal és uniós pályázatok menedzselésével foglalkozó, közgazdász végzettségű olimpiai bajnok.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!