A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Januárban megrendezik a hagyományos Dakar-ralit

Carlos Sainz MOTORSPORTS DAKAR RALLY
Carlos Sainz and 13-time winner Stéphane Peterhansel will be behind the wheel of two MINI JCW Buggies at the 2021 Dakar Rally. Since winning the previous Dakar, the MINI JCW Buggy has undergone substantial improvements. Showcased in the United Arab Emirates, the overall weight has been reduced as well as suspension set-up and geometry optimised. The 2021 Dakar Rally is a 12 stage extreme offroad race which covers a distance of over 7,500 kilometres in a loop starting and finishing in the Saudi Arabian city of Jeddah. // Carlos Sainz of X-Raid Mini Team performs in Dubai, UAE on November 24, 2020 // Kin Marcin / Red Bull Content Pool
Vágólapra másolva!
Szaúd-Arábia megerősítette, hogy januárban megrendezi a hagyományos Dakar-ralit, azzal együtt is, hogy az arab ország vasárnap felfüggesztette nemzetközi járatait a koronavírus több országban észlelt mutációja miatt.

A SoyMotor portál beszámolója szerint a szaúdi hatóságok arról biztosították a sivatagi tereprali-viadal 2021-es résztvevőit, hogy minden érintett - az egészségügyi előírások szigorú betartása mellett - gond nélkül eljuthat a január 3. és 15. közötti verseny rajthelyére. Akiknek sikerült jegyet foglalniuk Dzsiddába, azok számára különjáratokat szerveznek, függetlenül attól, hogy melyik országban tartózkodnak - közölték a szervezők.

A 2021-es verseny 12 szakaszból áll majd Forrás: Red Bull Content Pool via AFP/Kin Marcin / Red Bull Content Pool/Kin Marcin

A Szalay Balázs, Bunkoczi László páros december 2-án jelentette be, hogy részt vesz a versenyen.

A Dakar-ralit 1979-ben rendezték meg először, Párizs és a névadó szenegáli főváros között, utána viszont Európán és Afrikán kívül is több országban sor került rá, volt már dél-amerikai helyszín nem egyszer, a 2020-ast pedig már a mostani ázsiai házigazda, Szaúd-Arábia bonyolította le. A viadalon több kategóriában - autóval, motorkerékpárral, kamionnal és quaddal - is versenyeznek a résztvevők.

A január 2-i prológgal együtt a szaúdi dűnéken összesen 7658 kilométer megtétele vár a mezőnyre. A rajthely és a célállomás egyaránt Dzsidda városa.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!