Ha nem rúgok bele az utolsó gátba, nyertem volna

Baji Balázs
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Baji Balázs a Rio de Janeiró-i nyári olimpiai férfi 110 méteres gátfutásának előfutamában az Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 15-én. Baji Balázs előfutamában a második helyen ért célba és bejutott az elődöntőbe. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Baji Balázs bejutott az elődöntőbe 110 méteres gátfutásban a Rio de Janeiró-i olimpia hétfői versenynapján, a magyar atléta második lett a futamában, de azt mondta, ha nem rúg bele az utolsó gátba, meg is nyerhette volna a futamát.
Vágólapra másolva!

Az Európa-bajnoki ezüstérmes magyar atlétát a zord körülmények láthatóan nem zökkentették ki, nagyon jól kapott lábra, majd az élen futott egészen az utolsó gátig, amit ugyan letalpalt, de így is másodikként ért célba 13.52 másodperces, a körülményeket nézve parádés eredménnyel. A futamokból az első négy automatikusan továbbjut.

Baji a futam után külföldi újságíróknak – tökéletes angolsággal – arról beszélt, hogy mindenre felkészülten jött az olimpiára, úgy, hogy bármilyen körülmények között jól teljesítsen, ezért nem is idegeskedett az eső miatt.

Baji Balázs a szakadó esőben is kiharcolta az elődöntőt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"A szöges cipő miatt nem csúszkáltam, azzal nem volt probléma, látni viszont nem sokat lehetett. Ami nehéz volt, hogy sokat kellett pislognom, mert az eső folyt a szemembe. Rengetegszer futottam már, rossz időben is sokszor,

Ennek ellenére nem zavart, csak az volt a fontos, hogy jól fussak."

Nyerhetett volna

"A cél az volt, hogy könnyedén fussak az előfutamban, persze ilyen időben nem lehetett nagyon lazán, kaparni kellett rendesen. Ám jól ment, és ha nem rúgok bele az utolsó gátba, akár nyerhettem volna."

Bajiék futása után a szervezők tíz percre felfüggesztették a programot, amíg az eső kissé csendesedett. A gátasok elődöntőjét és fináléját a keddi versenynapon rendezik. Az elődöntőket magyar idő szerint szerdán 1.40, míg a döntőt 3.45-kor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!