Vágólapra másolva!
A 2000 októberében elfogadott és 2006-ig szóló, úgynevezett zöldturizmus-fejlesztési megyei program ismertté vált, azt kedvezően ítélik meg a szakemberek és az önkormányzatok is - hangzott el a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés csütörtökön Tatabányán tartott ülésén.

A programban javasolt beruházások becsült költségigénye 2,7 milliárd forint, ami azt jelzi, hogy ebben a turisztikai ágazatban is vannak olyan nagy költségigényű fejlesztések, mint például a lovas-, a kerékpáros- vagy a vízi turizmus.

Az elmúlt két évben olyan fejlesztések kezdődtek, illetve valósultak meg, amelyek nem igényeltek különösebb előkészítést, tervezést.

Forrás: --


A Bakonytérségi Önkormányzatok Szövetsége a környezetállapot javítására, az Esztergom-Nyergesújfalui Kistérségi Társulás pedig a Duna-menti kerékpárút fejlesztési programjának előkészítésére nyert el térségi támogatást.

Túra a Lejtő sörözőhöz20020222tura.html

Esztergomba a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága egy zöldturizmus-központ kialakítását tervezi, Tardos községben pedig a tervezés és forráskeresés állapotában van a Malom-völgyben található természetvédelmi őrház átalakítása, amely a jövőben táj-, kutató- és vendégházként működne.

A program részeként a Gerenday-arborétum helyreállításához nyert pályázati támogatást a lábatlani önkormányzat, a kivitelezés 2003 tavaszán kezdődik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!