A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Pécs ad otthont a hét végén a világ legerősebb emberei csapat-világbajnokságának - jelentette be Lázár Csaba, a Magyarországi Erős Emberek Szövetségének alelnöke keddi sajtótájékoztatóján. "A küzdelem helyszínére - az előzetes nevezések alapján - tíz ország erős embereit várjuk, akik kéttagú csapatokban, hat számban mérik össze tudásukat" - mondta el a sportvezető.

Ismertetése szerint a résztvevőknek golyórakásban, vegyes súlyok cipelésében, farönknyomásban, söröshordók emelésében, golyó vállra emelésében, valamint súlyok lépcsőn való cipelésében kell megmérkőzniük a szombati viadalon.

Magyarországot a többszörös világbajnok és örökös Toldi-bajnok Fekete László, valamint Mészáros Tibor képviseli. Az indulók között lesz a legutóbbi világelső, a lengyel Mariusz Pudzianowski, a guggolásban rekorder amerikai Mark Philliphi, valamint a sportág doyenje, az 53 éves Odd Haugen is.

Lázár Csaba a magyar duó esélyeiről szólva megjegyezte: mindketten nagyon jó edzésmunkát végeztek, és esélyük van arra, hogy szombaton felálljanak a dobogóra. "Egy aranyéremnek azért is örülnénk, mert Fekete László 45, Mészáros Tibor pedig 38 éves, nem tudni, a jövőben lesz-e még reális esélyük ekkora siker elérésére" - tette hozzá.

Lázár Csaba beszámolt arról is, hogy a verseny keretében mindkét hazai induló Guinness- és világrekord-kísérlettel próbálkozik majd: Fekete László egy 238 kilogrammos kőgolyót tervez felrakni egy állványra, Mészáros Tibor pedig 350 kilós súlyt cipelne lépcsőn.

Az alelnök azt reméli: az erős emberek telt ház előtt küzdenek majd a városi sportcsarnokban, mivel a Magyarországon rendezett eddigi négy viadalt is nagy érdeklődés kísérte. Megjegyezte: a versenyt közvetíti az Eurosport tévécsatorna, melynek hasonló műsoraira a felmérések szerint hétről hétre 150 millió ember kíváncsi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!