Vágólapra másolva!
A téli vadvízi evezés elengedhetetlen kellékei: havas hegyek, morajló folyó, jéghideg víz. Ezek nincsenek, van viszont fedett uszoda, 27 fokos víz és szakértő kéz.

Tovább folytatódik ugyanis a Vadvízi és Tengeri Túrázók Országos Egyesületének szervezésében a téli vadvízi uszodai tréning a kőbányai Újhegyi Uszodában (Budapest X., Újhegyi út 13.). Egy lehetőség azoknak, akik vágynak ugyan a rafting hangulatára, mégsem mernek belevágni egy "éles" akcióba. Vagy akik szeretnék átélni a vadvízi evezés szépségeit, de egyelőre rettegnek a gyors sodrású, jéghideg folyóktól. Persze nem ugyanolyan egy steril környezetben megrendezett, szimulált vadvízi tréning, de jó alapot adhat arra, hogy ha egyszer kikerülünk a "természetes vízbe", ne érjenek meglepetések, legyünk felkészülve mindenre.

Rafting-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/009/516

Talán a kedvet is meghozza, hiszen nem a jéghideg folyóba csöppenünk először úgy, hogy fogalmunk sincs, mit kellene tenni abban az esetben. A fedett uszodában ugyanis 27 fokos vízben, 1-es kajakkal, szakemberek segítségével sajátíthatják el a különböző evezős technikákat és az alapmanővernek számító eszkimó-fordulót. Aztán utána már csak a hideg vízzel kell megküzdeni, a technika úgyis a kezünkben-lábunkban lesz már.

A tréningeknek külön hangulatot ad, hogy péntekenként 21 és 23 óra között tartják. Fontos azonban, hogy az adott alkalom előtt 2-3 nappal jelentkezni kell, ekkor beosztás készül, s kiderül, hogy ki, mikor vehet részt az oktatáson. Az egyesület biztosítja a hajót és a felszerelést, a "diákoknak" csak a fürdőruhát kell magukkal hozniuk.

A belépődíj 1000 Ft, s aki ezt befizeti, az térítésmentesen vehet részt az edzésen.

Információ: (06-30) 990-7224.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!