Vágólapra másolva!

Ózdi hegyikerékpáros-találkozó hetedszer

A mountainbike-os találkozót a szervezők kétnaposra hirdették. Az első nap, szombaton 14 órától 18 óráig nevezés (Ózd-Farkaslyuk Ifjúsági tábor), pályabejárás, gulyásparti és ismerkedés szerepel napirendi ponton. Aki lecsúszik a szombat délutáni találkozóról, az még pótolhatja mulasztását, és vasárnap reggel 7 órától 9 óra 30 percig még nevezhet. A diákok szerencsésebbek, ők délig vehetik át a rajtszámokat. A felnőttek 1000 forintért, a diákok (diákigazolvánnyal) 500 forintért versenyezhetnek.

Vasárnap a versenyt 10 órakor a profi felnőttek kezdik. Az 5,3 kilométer hosszúságú és 520 méter szintkülönbségű pályán 5 kört kell tekerniük. Egy perccel később a profi juniorok erednek a példaképek nyomába, akik 4 kört bicikliznek. Újabb egy perc elteltével a hobbi felnőttek is nyeregbe pattanhatnak. Az amatőrök penzuma 3 kör. Némi "rajtszünet" után, - amikor az első futam kerekesei célba érnek - 12 óra 30 perckor jönnek a hobbi juniorok 2 kör erejéig. Egyperces kihagyással a szeniorok (3 kör) és a nők (1 kör) követik a fiatalokat.

Mint azt megtudtuk: a pálya első kilométere igen kaptatós, több mint 300 métert kell felfelé haladni. A pihenő, azaz a lefelé vezető szakasz viszont csak 500 méteres, utána ismét hegymenet következik, közel 2 kilométeren át. A csúcson nem sok idő lesz pihenni, mert nagyon erős downhilles szakasz következik lefelé, pár száz méter távolság alatt 500 méteres szintről 50 méterre száguldanak le a kerékpárosok. Az utolsó másfél kilométer már ehhez képest sétagalopp lesz, 150 méter mászás, majd száz méter ereszkedés. Ebből kell a kerékpárosoknak - kategóriától függően - 1-5 kört teljesíteni.

Bővebb információ Tóth Zoltántól kérhető a (06-48) 476-195-ös vagy a (06-20) 971-5869-es számokon.

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről