Vágólapra másolva!
Mintegy 8-10 ezer érdeklődőt várnak a rendezők a szombati Országos Női Sportfesztiválra, a fővárosi Népligetbe. A Vajda Péter utcai FTC-pályán a hölgyek negyvenöt sportágban próbálhatják ki magukat.

A Magyar Szabadidősport Szövetség immár hatodik alkalommal hívja és várja mindazokat a lányokat, asszonyokat - életkortól függetlenül -, akik már sokszor gondoltak arra, hogy egy-egy sporteszközt vagy sportágat szívesen kipróbálnának, de nem tudták, erre hol lenne lehetőségük. Ugyanakkor a rendezők természetesen számítanak azokra is, akik a sportos hétköznapok után még szombaton sem akarják kihagyni a rendszeres testedzést.

A sportfesztivál programjába a futás, gyaloglás, asztalitenisz, tollaslabda, tenisz, úszás, kosárlabda, kézilabda és labdarúgás mellett az elmúlt években kevésbé ismert sportágak is bekerültek. Ilyen például az aqua fitnesz, a floorball, a fit-ball, a darts, a bocsa, a pelota és a parkröplabda, melyek rögtön olyan népszerűek lettek a hölgyek körében, hogy idén is kihagyhatatlanok. A gyerekek számára ügyességi és sorversenyeket is rendeznek. De idén is lesz néhány újdonság, például az aerobikot kedvelők vadonatúj irányzatokkal találkozhatnak.

Szombaton indul a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium "Mozdulj Magyarország!" programjába illeszkedő "Tízezer lépés" elnevezésű kezdeményezés. Ez a mindenki által űzhető gyaloglást rejti, s a cél az, hogy az egészséges életmód jegyében minél többen tegyenek meg naponta legalább tízezer lépést. S ezt nem kell számolgatni, mert a megtett lépéseket egy speciális, övre vagy nadrágra csíptethető kis műszer számolja.

A nap azonban nem csak a sportágak kipróbálásáról szól, az eseményre kilátogatók kérésre képet kaphatnak fizikai állapotukról. Igénybe vehetik többek között a fittségi tanácsadást, a fogyókúrás tanácsadást, a testkontrollvizsgálatot, lesz vérnyomásmérés, komplex természetgyógyászati tanácsadás, de gyógytornászhoz, sőt, még grafológushoz is lehet fordulni.

A programokon való részvételekért pontok járnak, s a legtöbb pontot gyűjtők a nap végén öt korosztályban ajándékcsomagokat kapnak. A Vajda Péter utcai FTC-pályán szeptember 11-én, szombaton 10 és 16 óra között zajló Országos Női Sportfesztiválra a rendezők 8-10 ezer érdeklődőt várnak.

Fábik Tibor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!