Vágólapra másolva!
Idén is elindul a Vándortábor program felső tagozatos és középiskolás diákoknak 14 új útvonalon. Az erdei és vízi vándortáborok mellett idén kerékpáros táborra is lehet jelentkezni - jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos.

A vándortáborokat az Országos Erdészeti Egyesület, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel közösen szervezték, a gyerekeknek minden felszerelést – bicikliket, hajókat, túrázáshoz szükséges kellékeket – biztosítanak.

Révész Máriusz elmondta, a programot azért indították el, hogy

közvetlen élményeken keresztül ismertessék meg Magyarország természeti és kulturális értékeit a fiatalokkal.

Az erdei, kerékpáros és vízi vándortáborok útvonalai végigvezetnek az ország legszebb területein: a Dunakanyarban, az Őrségben, a Szigetközben, az Alsó-Dunán, a Bakonyban, a Mecsekben, a Mátrában és a Felső-Tisza vidékén.

Sajtótájékoztatón ismertették a Vándortábor menetrendjét Forrás: http://vizivandor.hu

Elmer Tamás, az erdei vándortábor program projektfelelőse ismertette: öt hegységben – Mátra, Börzsöny, Pilis, Bakony, Mecsek – kialakították és tesztelték az egyhetes útvonalakat, 350 kilométernyi erdei túraútvonalon 18 táborhelyet építettek ki.

Pénzes Erzsébet, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség alelnöke azt mondta, hogy a hatéjszakás táborokat úgy alakították ki, hogy ismeretlen helyeket lehessen bejárni biztonságosan, kis forgalmú utakon kerékpárral, négy útvonalat alakítottak ki, amelyek

az Őrség-Vasi-hegyhát, Felső-Tisza vidék, Közép-Magyarország, és a Kőrösök völgyén át vezet. Június 18-tól augusztus 20-ig napi 20-60 kilométeres távokat jelöltek ki a gyerekeknek.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke elmondta a többi vándortáborhoz hasonlóan a jelentkezés a vízi táborozásra a www.vizivandor.hu oldalon elindult. A honlapon minden információ megtalálható a vízi vándortáborozási lehetőségről és a 2018-as szezontól elérhető vízi-osztálykirándulásokról is.

A tanév végén lesz lehetőség az osztálykirándulásra Forrás: http://vizivandor.hu

"A tavalyi év tanulságait levonva próbálunk minél szélesebb rétegeknek kedvezni VíziVándor táborainkkal,

A köztes nyári időszakban pedig az általános hosszabb táborainkra lehet pályázni."

Az idei táborokat, azaz az osztálykirándulásokat és a hagyományos vándortáborokat 2018 május 14. és szeptember 16. között bonyolítja le hat helyszínen az MKKSZ:

a Szigetközben, a Felső-Tisza vidékén, a Bodrogon, a Dunakanyarban Esztergomnál, Pakson és egy közös helyszínen a Bringásvándorral, a Körösök-vidékén.

A programokra minden alapfokú köznevelési vagy szakképzési intézmény, valamint civil szervezet pályázhat 18 év alatti korosztályban.

Aki pedig kedvet kapott, hogy Magyarország legkiemelkedőbb sportolóival túrázzon, az ITT jelentkezhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről