Vágólapra másolva!
Menesztették Bill Cartwrightot, a Chicago Bulls kosárlabda-csapatának vezetőedzőjét. A Bikák 1990-1992 közötti első dinasztiájának háromszoros NBA-bajnok centere, aki 2001. december 28-án váltotta Tim Floydot, a korábbi edzőt, idén kudarcot vallott (a klubvezetés elégedetlen volt a 4/10-es idénykezdettel), ezért a klubvezetés menesztette a 46 éves szakvezetőt.

Amióta az 1997-1998-as évad végén Jerry Krause, az akkori klubigazgató szétverte a nyolc év leforgása alatt hat bajnoki címet nyert "dinasztiát" - Phil Jackson edző, Michael Jordan, Scottie Pippen és Dennis Rodman egyaránt eltávozott a csapattól vagy visszavonult -, a Bulls csak szenvedett. Tim Floyd alatt 49/190 volt a mérleg, utána Cartwright alatt sem javult az eredményesség, a 215 centis langaléta edző is csak 51 győzelmet tudott kicsikarni csapatából 102 vereség mellett (a Jordan időszak egyesített mérlege 100/292, a legrosszabb az NBA-ben a szóban forgó időszak alatt).

Az idei rajt - kilenc meccsből négy győzelem és öt vereség - még viszonylag elfogadható volt, az utolsó öt mérkőzését azonban zsinórban elveszítette a gárda, és ez volt az a pillanat, amikor John Paxson klubigazgató elérkezettnek látta az időt a váltáshoz. Mellesleg a játékosok és Cartwright között sem volt ideális az összhang: amikor a gárda két legjobbja, Jalen Rose és Jamal Crawford kikerült a kezdőötösből, tovább élesedett a helyzet. Cartwright egyébként a második menesztett edző ebben az NBA-szezonban az Orlando Magic kispadjáról felállított Doc Rivers után. A megbízott edző, ideiglenes jelleggel, Pete Meyers, az eddigi másodedző lett.

Mindent egy helyen az Eb-ről