Vágólapra másolva!
Az All Star gála szavazása lezárult, és a szurkolók a torontói légibalettos Vince Carterre adták a legtöbb szavazatot, aki a hatékonysági listán csak 33. Yao Ming és Shaq O'Neal küzdött a nyugati centerposztért, pedig Brad Miller sokkal jobb náluk. Mai toplistánkat kivételesen az All-Star közönségszavazatok alapján összeállított kezdőcsapatokkal vetjük össze.

Az All-Star kezdőcsapatok a közönségszavazatok alapján:

Nyugat: Garnett, Duncan - Ming - Bryant, Francis. 2. csapat: Anthony, Nowitzki - S. O'Neal - Payton, Nash.
Kelet: Carter, J. O'Neal - B. Wallace - Iverson, McGrady. 2. csapat: Martin, Artest - Ilgauskas* - Kidd, James.

(* A szurkolók a második legtöbb szavazatot a keleti centerek közül Alonzo Mourningra, a New Jersey Nets idény közben visszavonult sztárjára adták le. Kérdés, hogy a liga figyelmetlensége az érdekesebb - hiszen a lista kihirdetésekor már nem volt aktív -, vagy a közönség szeretete, hiszen a súlyosan vesebeteg játékos 414 ezer szavazatot kapott.)

A liga két legjobb csapata a hatékonysági lista élcsoportja alapján:

Nyugat: Garnett, Duncan - B. Miller - Cassell, A. Miller. Kimarad: Ming (center), Stojakovic, Nowitzki, Kirilenko, Randolph, Marion (csatárok).
Kelet: Abdur-Rahim, J. O'Neal - B. Wallace - Kidd, McGrady. Kimarad: Odom (csatár), Pierce, B. Davis, Marbury (hátvédek).

(Megjegyzés: a húszas listán csak kilenc keleti játékos szerepel, ami a liga két fele közötti erőkülönbséget nem pontosan, de reprezentálja. A helyes arány kb. 12-8 lenne. Vagy 13-7... Ugyanakkor az is igaz, hogy nem a játékosok egyéni tudása miatt marad el a Kelet a Nyugattól, a titok valahol ott lehet, amit az amerikaiak úgy hívnak: "chemistry", azaz csapategység, kombinálva a csapatot menedzselők erejével.)

A közönség által legjobban szeretett tíz játékos közül csak négy szerepel az első tízben a hasznosságot mérő listán, további kettő húszon belül. A sokat sérültet jelentő Lakers-sztárok valószínűleg szintén legalább top 20-asok lennének, így aztán végül is a legnagyobb kedvenc Carter és a philadelphiai Válasz a kivétel. Mindkettő, de főleg Iverson pozíciója jól mutatja, mennyit számít a játékosok egyéni marketingje, elég csak Iverson legutóbbi, masszív Reebok-kampányára gondolni. Ez persze nem minden: szimpatikusnak meg tehetségesnek is kell lenni... Meg nyilván az sem mindegy, melyik város milyen színvonalú csapatában játszik az ember.

A tíz legnépszerűbb játékos:
Vince Carter (Raptors) 2 127 183 szavazat (33. a hatékonysági listán)
Ben Wallace (Pistons) 1 982 251 (15.)
Kevin Garnett (Timberwolves) 1 780 918 (1.)
Kobe Bryant (Lakers) 1 759 717 (nem elég a meccsszáma az értékeléshez)
Allen Iverson (76ers) 1 731 648 (25.)
Tim Duncan (Spurs) 1 681 435 (2.)
Jermaine O'Neal (Pacers) 1 629 054 (10.)
Yao Ming (Rockets) 1 484 531 (17.)
Shaquille O'Neal (Lakers) 1 453 286 (nem elég a meccsszáma az értékeléshez)
Tracy McGrady (Magic) 1 231 825 (4.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!