Vágólapra másolva!
Megszakadt az Indiana Pacers hazai veretlensége az NBA rájátszásában, miután az alapszakaszgyőztes 72-67-re kikapott a Detroit Pistonstól a Keleti-főcsoport döntőjének második mérkőzésén.

Nyugati-főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
Indiana Pacers - Detroit Pistons 67-72 (17-12, 26-25, 11-18, 13-17)
legjobb dobók:
Miller 21 (6 lep.), J. O'Neal 16 (8 lep.), Artest 13 (7 lep.), illetve Hamilton 23 (8 lep.), Wallace 10 (5 blokk, 8 lep.), Williamson 9
az állás: 1-1

Nagy lépést tett a Larry Brown trenírozta Detroit az NBA nagydöntője felé, miután a Keleti-főcsoport döntőjének második mérkőzésén legyőzte a házigazda Indianát. Pedig az alapszakaszgyőztes ez idáig nem veszített meccset a Conseco Fieldhouse-ban a rájátszás során, Milleréknek azonban most fejet kellett hajtaniuk a nagyobb tudás előtt.

Holott nem úgy indult, hogy ez lesz a vége, a félidőben hat ponttal még a Pacers vezetett, ám eztán következett a hazaiak részéről egy pocsék, 11 pontos negyed, s fordult a kocka. A sorsdöntő pillanat 15 másodperccel a végső dudaszó előtt érkezett el, Miller épp egyenlíteni készült, amikor jött Tayshaun Prince, s egy káprázatos blokkal világossá tette, itt és és most csakis a Detroit nyerhet. Az a Detroit, amelynek legeredményesebb játékosa Richard Hamilton lett 23 ponttal, s amely a találkozó során összesen 19-szer blokkolt. (Ez majdnem új NBA-csúcs, '81-ben a Philadelphia húszig jutott.)

"Jókor voltam jó helyen" - értékelt vigyorogva a meccset eldöntő Prince, aki produkcióját követően egyébként a közönség soraiban landolt. "Nincs mit tenni, megpróbálunk Detroitban nyerni" - ráncolta össze homlokát Rick Carlise, a Pacers edzője.

Folytatás szerdán "autóvárosban".

Mindent egy helyen az Eb-ről