A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Crosby ilyen gyorsan még nem triplázott

Pittsburgh Penguins, Sidney Crosby, NHL, jégkorong
PHILADELPHIA, PA - MARCH 15: Sidney Crosby #87 of the Pittsburgh Penguins skates with the puck against the Philadelphia Flyers during the first period at Wells Fargo Center on March 15, 2017 in Philadelphia, Pennsylvania. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins jégkorongcsapata a papírformának megfelelően könnyedén, 4-0-ra győzött a vendég Florida Panthers ellen az NHL legutóbbi játéknapján. A címvédő hazai együttesben Sidney Crosby három gólt ütött, míg a kapus Marc-Andre Fleury a Panthers mind a 21 lövését hárította.

Crosby pályafutása során 10. alkalommal triplázott, és eddig ez volt a leggyorsabb mesterhármasa: mindössze 10 perc és 45 másodperc kellett hozzá.

A pittsburgh-i csatár ezzel utolérte az Edmondon Oilers játékosát, Connor McDavidet, mindketten 80 pontnál járnak. De amíg Crosby 40 gólja mellé szerzett 40 asszisztot, addig vetélytársa 25 gólt és 55 gólpasszt jegyzett.

Sidney Crosby Forrás: AFP/2017 Getty Images/Patrick Smith

Ami a Penguins klubrekordjait illeti, Crosby utolérte az ugyancsak 10 tripláig jutó Kevin Stevenst, előttük már csak Jevgenyij Malkin (11) és az utolérhetetlen Mario Lemieux (40) áll.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 4-0
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 6-3
Calgary Flames - Los Angeles Kings 5-2
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 4-3 - hosszabbítás után
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 4-1
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 5-4
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 1-4.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!