A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elbúcsúztatja csapata a kutyaviadalokat szervező NFL-est

New Orleans Saints v Atlanta Falcons GettyImageRank3 AMERICAN FOOTBALL NFL SPORT
ATLANTA, GA - JANUARY 01: Former Atlanta Falcons player Michael Vick walks on the field prior to the game against the New Orleans Saints at the Georgia Dome on January 1, 2017 in Atlanta, Georgia. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ünnepélyes keretek közt vonul vissza hétfőn az NFL-től Michael Vick irányító és Roddy White elkapó. Mindkét játékos az Atlanta Falconsban töltötte karrierje meghatározó éveit, a csapat pedig egy különleges ceremóniával honorálja Vick és White teljesítményét.

„A mi szemünkben mindkét játékos a Falcons-csapattag és családtag marad élete végéig" – nyilatkozta a csapat hivatalos oldalán Arthur Blank, az Atlanta Falcons tulajdonosa. „Mindketten komolyan hozzájárultak a csapat sikeréhez, és mindkettejükre büszkék vagyunk, úgyhogy örömmel hajtunk fejet Mike és Roddy karrierje előtt."

Michael Vick = Atlanta Falcons:

Blank azt is elmondta, hogy ebben az esetben nem követik az NFL-ben megszokott gyakorlatot, vagyis nem adnak a két játékosnak egy-egy napos, tiszteletbeli szerződést, hogy a Falcons-kerettagjaként vonulhassanak vissza.

– mondta Blank.

Blank döntése némileg ellentétben áll Michael Vick vágyálmával: az egykori irányító ugyanis néhány napja azt nyilatkozta, hogy szívesen kötne a Falconsszal egy egynapos szerződést, hogy eredeti csapatától vonulhasson vissza.

Michael Vicket a 2001-es NFL-draft legelső játékosaként választotta ki az Atlanta Falcons, ahol hat szezont töltött, majd a Philadelphia Eagles, a New York Jets és a Pittsburgh Steelers játékosa is volt.

Vicket korának egyik legtehetségesebb irányítójaként tartották számon:

ő volt az előfutára a mára már az NFL-ben is egyre inkább elterjedő dual-threat quarterbacknek, vagyis azoknak az irányítóknak, akik Cam Newtonhoz, vagy Russell Wilsonhoz hasonlóan nem kizárólag a passzjátékban, de futásban is erősek. Vick karrierjét beárnyékolta, hogy 2008-ban letöltendő börtönbüntetést kapott illegális kutyaviadalok szervezéséért.

Vick a földön és a levegőben is pusztított:

A Vicknél mindössze egy évvel fiatalabb, 1981-es születésű Roddy White a 2005-ös draft első körében került Atlantába. A 2015-ös szezonnal bezárólag a Falcons egyik legmeghatározóbb játékosa volt: karrierje során 10 863 elkapott yardot, 808 elkapást és 63 touchdownt jegyzett, összesen 171 meccsen, miközben négyszer került a Pro-Bowlba. White azok után, hogy a 2016-os szezonban nem játszott, idén április 14-én jelentette be a visszavonulását.

Roddy White az Atlanta Falcons történetének legeredményesebb elkapója volt:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!