A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Leváltaná Bradyéket a pankráció királya

Press Conference To Announce A Major International Event At MetLife Stadium One Person GettyImageRank3
EAST RUTHERFORD, NJ - FEBRUARY 16: Vince McMahon attends a press conference to announce that WWE Wrestlemania 29 will be held at MetLife Stadium in 2013 at MetLife Stadium on February 16, 2012 in East Rutherford, New Jersey. Michael N. Todaro/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Két év múlva elindítja az XFL névre keresztelt profi amerikaifutball-ligáját Vince McMahon, a világ legnagyobb pankráció szervezetének, a WWE-nek a tulajdonosa.

A 72 éves üzletember csütörtök este élő internetes sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újraéleszti a ligát, amelyet 2001-ben egy évig működtetett, akkor azonban nem volt sikeres.

Vince McMahon nem hátrál meg egy apró kudarc után Forrás: AFP/2012 Getty Images/Michael N. Todaro

A tervekkel kapcsolatban leszögezte, nyolc csapattal, 40 fős keretekkel indul majd a bajnokság, amelynek alapszakasza - amely várhatóan januárban, tehát az NFL-idényének a rájátszása közben rajtol majd - tíz fordulóból áll, majd egy elődöntőt és döntőt rendeznek. Hozzátette, szeretnének gyorsítani a játékon, így

a mérkőzések kétórásak lesznek majd, s nem lehetnek olyan játékosok a pályán, akik büntetett előéletűek.

Megjegyezte, hogy az XFL-ben a játékosok nem fejezhetik ki személyes szociális, illetve politikai véleményüket. Ezek a feltételek vélhetően azért kerültek bele a tervekbe, mert McMahon jó kapcsolatot ápol Donald Trump amerikai elnökkel, felesége, Linda ugyanis a kisvállalkozásokért felelős hivatal vezetője.

Trump az NFL elmúlt idényében bírálta a játékosokat, elsősorban a himnusz alatti térdelés miatt, a futballisták ugyanis így tüntettek a feketék elleni rendőri erőszak ellen. Az amerikai elnök azt mondta, ezeknek a játékosoknak nincs helye a ligában, s a tulajdonosokat is arra buzdította, hogy szabaduljanak meg a "renitensektől".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!