Élő:
Vágólapra másolva!
A Denver Nuggets kedden 114-106-ra nyert a Los Angeles Lakers ellen, amivel 2-1-re szépített a két csapat párharcában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Nyugati főcsoportjának döntőjében.

A két csapat az első negyedben végéig fej-fej mellett haladt, a második elején viszont a győzelmi kényszerben játszó Denver el tudott lépni és 18 ponttal is vezetett, ebből az előnyből félidőre 10 pont maradt.

A harmadik felvonásban újfent a Nuggets irányított, amely a záró negyedet 18 pontos fórral várta. Ott viszont jelentősen összezuhant a coloradói csapat, a Lakers pedig három pontra csökkentette hátrányát.

De volt még egy rohanásra erő a Denverben, így a végére visszaállt a nyolcpontos különbség, amivel a Nuggets 2-1-re szépített a párharcban.

Megérdemelten győzött a Denver Forrás: AFP/2020 Getty Images/Mike Ehrmann

A Denver legjobbja ezúttal is a 28 pontot, 12 asszisztot és 8 lepattanót jegyző Jamal Murray volt, de Nikola Jokics 22 pontos, 10 lepattanós dupladupláját is érdemes kiemelni, akárcsak Jerami Grantet, aki 26 pontos playoff-karriercsúccsal járult hozzá a győzelemhez.

A Lakersnél LeBron James volt a vezér, aki 30 pontot, 11 lepattanót és 10 gólpasszt, azaz újabb tripladuplát tett a közösbe. Az előző meccsen dudaszós győztes kosarat szerző Anthony Davis is eljutott 27 pontig, 2 lepattanója miatt viszont van oka szégyenkezni.

Eredmény, Nyugati főcsoport, döntő:
Denver Nuggets-Los Angeles Lakers 114-106
A négy győzelemig tartó párharc állása: a Lakers vezet 2-1-re.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!