A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

NBA: Szépített a Miami a döntőben

2020 NBA Finals - Game Three GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - OCTOBER 04: Jimmy Butler #22 of the Miami Heat dribbles against LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers during the first half in Game Three of the 2020 NBA Finals at AdventHealth Arena at ESPN Wide World Of Sports Complex on October 04, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Miami Heat 115-104-re nyert vasárnap a Los Angeles Lakers ellen, és ezzel 2-1-re szépített az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) döntőjében.

A legjobbjai közül a sérült Goran Dragicot és Bam Adebayót is nélkülöző Miami 22-9-cel kezdett, de a második negyed elején már a Lakers vezetett. A harmadik játékrészben 14 pontos előnyre tettek szert a floridaiak, akik az izgalmas hajrában is jobban összpontosítottak.

A találkozó hőse a Heatet erősítő Jimmy Butler volt, aki 40 ponttal, 13 gólpasszal és 11 lepattanóval karrierje első tripla dupláját érte el a rájátszásban. Az NBA statisztikusai szerint a Miami ásza 73 pontban működött közre dobóként vagy gólpasszadóként, ennél többet döntőben csak Walt Frazier gyűjtött 1970-ben. Egyben Butler lett Shaquille O'Neal 2002-es remeklése óta ez első játékos, aki a fináléban úgy szórt 40 pontot, hogy egyetlen triplakísérlete sem volt.

A kaliforniai gárdában LeBron James 25 pontot szerzett, míg az első két meccsen brillírozó Anthony Davis személyi hibák miatt keveset volt a parketten, és csak 15 pontig jutott. A Lakers annak ellenére alulmaradt, hogy a cserejátékosai 53 pontot hoztak össze, amire eddig csak egyszer volt példa a klub "döntős" történetében. A kezdőötös ugyanakkor csak 51 pontot dobott, ez negatív csúcs a jelenlegi rájátszásban.

Az orlandói Disney World szórakoztatóközpontban kialakított buborékban zajló finálé magyar idő szerint szerda hajnalban folytatódik.
Eredmény, döntő: Miami Heat-Los Angeles Lakers 115-104
A négy győzelemig tartó párharc állása: a Lakers vezet 2-1-re

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!