A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghalt az NFL történetének egyik legsikeresebb edzője

San Diego Chargers v Buffalo Bills EOS1D-015613 71465443
ORCHARD PARK, NY - DECEMBER 3: Marty Schottenheimer, head coach of the San Diego Chargers watches a play from the sidelines against the Buffalo Bills at Ralph Wilson Stadium December 3, 2006 in Orchard Park, New York. San Diego won 24-21. (Photo by Rick Stewart/Getty Images) *** Local Caption *** Marty Schottenheimer
Vágólapra másolva!
Kedden 77 éves korában meghalt Marty Schottenheimer, az profi amerikaifoci-liga, az NFL történetének egyik legsikresebb edzője. 

Schottenheimer 21 szezon alatt 200 győzelmet ért el az alapszakaszban (126 vereség és egy döntetlen mellett), amivel az NFL történetének hetedik legsikeresebb edzője volt, írja az ESPN amerikai sportoldal.

Kemény, helyenként agresszív, a támadójátékot előtérbe helyező, a szakma és a szurkoló által csak "Martyball"-nak nevezett stílusával érte el a sikereket. Megfordult a Cleveland Browns, a Kansas City Chiefs, a Washington és a Los Angeles Chargers kispadján is.

Schottenheimer egyetlen bánata az lehetett, hogy a győzelmek csak az alapszakaszban jöttek a csapatainak, 11 idényben is elérte a 10 győzelmet, 2006-ban pedig franchise-rekordot jelentő 14-2-es mérleggel zárta az alapszakaszt a Chargersszel, megnyerve ezzel az Amerikai Főcsoportot.

Az NFL történetének legtöbb alapszakasz-győzelmet jegyzői edzői: Don Shula 328, George Halas 318, Bill Belichick 280, Tom Landry 250, Curly Lambeau 226, Andy Reid 221, Marty Schottenheimer 200

A rájátszásokban viszont nem akart neki kijönni a lépés, az 5-13-as mutatója igen szerény. Karrierje utolsó meccse hű tükre pályafutásának: a szezon legértékesebb játékosával, LaDainian Tomlinsonnal és Prow Bowl-játékosok (az NFL All-Star game-jének felel meg) sorával elképesztő hibákat elkövetve kapott ki 24-21-re az AFC elődöntőjében a Tom Brady vezette New England Patriotstól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!