Vágólapra másolva!
A keleti főcsoport élén álló Philadelphia 76ers 124-117-re kikapott a Milwaukee Bucks otthonában az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának csütörtöki játéknapján.

A vendégek az első negyedet 40-26-ra bukták el, és innen már a kemény hajrá ellenére nem volt esélyük a győzelemre. A Bucks - amelyben hárman is 20 pont fölött zártak - öt hazai vereség után diadalmaskodott ismét.

Ben Simmons sem tudott segíteni a 76ers csapatán Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Sarah Stier

A nap legeredményesebb játékosa Kemba Walker volt 32 ponttal, vezérletével a Boston Celtics házigazdaként 13 ponttal nyert a nyugati főcsoportban második helyezett, az egész liga legjobb idegenbeli mutatójával rendelkező Phoenix Suns ellen.

Brandon Ingram 29, illetve Zion Williamson 23 pontjának is köszönhetően a New Orleans Pelicans 35 pontos különbséggel győzött az Orlando Magic otthonában. A hazaiak sorozatban négy, házigazdaként pedig hét vereségnél járnak, a vendégek viszont éppen négy elveszített meccs után tudtak ismét nyerni.

A címvédő Los Angeles Lakers öt ponttal kikapott a Dallas Mavericks otthonában,

a keleti főcsoportban sereghajtó Detroit Pistons pedig a San Antonio Spurs vendégeként veszített 15 ponttal.

A Spurs sorozatban öt hazai vereség után győzött ismét, a Detroit viszont egymást követő ötödik idegenbeli meccsén kapott ki.

Eredmények:

Dallas Mavericks-Los Angeles Lakers 115-110

korábban:
Boston Celtics-Phoenix Suns 99-86
Milwaukee Bucks-Philadelphia 76ers 124-117
Orlando Magic-New Orleans Pelicans 100-135
San Antonio Spurs-Detroit Pistons 106-91
Chicago Bulls-Charlotte Hornets 108-91