Nikola Jokics szenzációs teljesítményével győzött a Denver Nuggets

New York Knicks v Denver Nuggets GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
DENVER, CO - FEBRUARY 08: Nikola Jokic #15 of the Denver Nuggets drives to the basket against Jericho Sims #45 of the New York Knicks in the fourth quarter at Ball Arena on February 8, 2022 in Denver, Colorado. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Justin Tafoya/Getty Images/AFP (Photo by Justin Tafoya / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Nikola Jokics káprázatos játékának köszönhetően a Denver Nuggets hazai pályán hosszabbításban legyőzte a New Orleans Pelicanst. A játéknap rangadóján a Milwaukee Bucks ugyancsak otthon verte a tavalyi nagydöntőbeli ellenfelét, a ligaelső Phoenix Sunsot.

Az hagyján, hogy Nikola Jokics 46 pontot szerzett a Pelicans ellen, volt már ilyenre példa, olyat azonban nagyon ritkán láthatnak a rajongók, amit az előző idény legértékesebb játékosa (MVP) művelt: a szerb óriás ugyanis összesen 30 pontot szerzett a negyedik negyed utolsó 9, valamint a hosszabbítás 5 percében. Az ő két büntetőjével egyenlített a 21 pontos előnyt elherdáló Nuggets 3,2 másodperccel a rendes játékidő vége előtt, a hosszabbításban pedig 3 perc 30 másodpercnél vágott egy sorsdöntő triplát. A pontzuhatag mellett még leszedett 12 lepattanót és kiosztott 11 gólpasszt is, azaz tripla-duplával zárt. Mindezekhez még volt három labdaszerzése és négy blokkja is - ilyen mutatókat nem látottmég az NBA, mióta utóbbi két mutatót is számoljá ka statisztikusok.

A tavalyi nagydöntő két csapata, azaz a Milwaukee Bucks és a Phoenix Suns ezúttal előbbi otthonában találkozott. A Bucks tulajdonképpen az utolsó három percben nyerte meg a meccset, ezt a szakaszt ugyanis 12-1-re hozták a hazaiak, akiknél ezúttal nem Giannis Antetekounmpo volt a nyerőember, hanem a 44 pontig jutó Khris Middleton. Ő és Jrue Holiday 33 pontot (16 és 17) szereztek a Bucks utolsó negyedbeli 41 pontjából.

A Sunsból ezúttal is hiányzott a két All-Star-játékos, azaz Chris Paul és Devin Booker, valamint a New York Knicks ellen két napja 38 pontot szerző Cameron Johnson is.

A Boston Celtics elsősorban Jayson Tatum parádés játékával legyőzte a Brooklyn Nets együttesét. A bostoni találkozón a Celtics sztárja 54 pontot szerzett, ebből 34-et a második félidőben.

A Netsben második meccsét játszotta januári sérülése óta Kevin Durant, aki 37 ponttal zárt, ezzel átlépte a 25 ezer pontos határt, ami korábban 22 játékosnak sikerült az NBA-ben.

Eredmények:
Boston Celtics-Brooklyn Nets 126-120
Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors 104-96
Los Angeles Clippers-New York Knicks 93-116
Washington Wizards-Indiana Pacers 133-123
Denver Nuggets-New Orleans Pelicans 138-130 - hosszabbítás után
Houston Rockets-Memphis Grizzlies 123-112
Oklahoma City Thunder-Utah Jazz 103-116
Milwaukee Bucks-Phoenix Suns 132-122

Mindent egy helyen az Eb-ről