Vágólapra másolva!
Az amerikai, korábbi profi világbajnok ökölvívó, Deontay Wilder minden bizonnyal június elején megvívta az utolsó mérkőzését, ezt követően pedig menyasszonya, Shuntel Swift sokkoló dolgokat mondott róla.

Az amatőrként olimpiai bronzérmes, profiként pedig világbajnoki címet szerző bokszoló, Deontay Wilder június 2-án, Rijádban váratlan vereséget szenvedett a kínai Zhilei Zhangtól. A mérkőzésről a 38 éves amerikai ökölvívó előzetesen úgy nyilatkozott, hogy az lehet pályafutása utolsó összecsapása, az azóta érkezett hírek miatt pedig valószínű, hogy ez így is volt.

Deontay Wilder, ökölvívás, boksz
Deontay Wilder (jobbra) a vereségei után jellemzően összetört mentálisan - árulta el az ökölvívó menyasszonya
Fotó: Fayez NURELDINE / AFP

Menyasszonyát és gyermekeit is bántalmazta a bokszvilágbajnok, Deontay Wilder

Deontay Wilder menyasszonya, Shuntel Swift ugyanis a találkozót követően elmondta, hogy a bokszoló a kapcsolatuk 2015-ös kezdete óta legalább 10 alkalommal fizikailag bántalmazta, olykor fojtogatta is őt. Swift hozzátette

néhányszor nem ő, hanem a közös 6 éves lányuk és a nő fia volt Wilder bántalmazásainak áldozata, 

így aztán ideiglenesen távoltartási végzést kért a bíróságon a párjától, amely értelmében legalább 100 méterre kell maradnia Swifttől és gyermekeitől.

Shuntel "Telli" Swift arról is beszámolt, hogy Deontay Wilder mentális egészsége jócskán megromlott a ringben vívott küzdelmei során, a vereségei után többször depresszióval küzdött, és a bántalmazások egy része is ekkor történt. Swift már egyenesen félt attól, hogy Wilder mit csinálhat, amikor hazatér egy-egy meccséről. Az egyik házukban, ahol a távoltartási kérelem óta az ökölvívó tartózkodik, állítólag 

Wildernek összesen legalább 12 fegyvere van, 

köztük egy géppuska, egy gépkarabély és egy pisztoly is. A nő hozzátette, többször is kérte a párját, hogy menjen terápiára, de a férfi nem volt hajlandó segítséget kérni.

A júniusi meccsen profi karrierje során mindössze a negyedik vereségét szenvedte el Wilder, emellett 43 (köztük 42 KO-)győzelmet aratott és 1 döntetlent ért el. A bokszolóról nem először érkeztek negatív hírek, tavaly egy közúti ellenőrzés során a rendőrök egy 9 mm-es fegyvert és marihuánát találtak a Rolls-Royce típusú autójában, aminek az ablakai illegálisan voltak sötétítve, és a rendszámtáblája is el volt takarva. Az amerikai bokszoló akkor együttműködő volt az igazoltatás közben, de tiltott fegyverviselés miatt néhány óráig őrizetbe vették.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről