Vágólapra másolva!
52 éves korában meghalt a korábbi NFL-sztár, Larry Allen.

Az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Dallas Cowboys közleményben jelentette be, hogy egykori játékosa váratlanul meghalt egy családi nyaralás közben Mexikóban. Halálával kapcsolatban nem közöltek részleteket.

"Az elképesztő atletikusságáról és hihetetlen erejéről ismert Larry az egyik legelismertebb és legeredményesebb támadójátékos volt, aki valaha is játszott az NFL-ben" – áll a texasi csapat közleményében. 

Allen profi pályafutása során összesen 14 szezont töltött az NFL-ben- ebből tizenkét idényt a Cowboysnál játszott. A liga történetének egyik legjobb támadófalembere volt, amit jól mutat, hogy hétszer érdemelt ki az All-Pro- és 11-szer a Pro Bowl kitüntetést, valamint az 1990-es évek és az ezredfordulót követő első évtized NFL-álomcsapatába egyaránt beválasztották.

Detroit Lions v Dallas Cowboys, Larry Allen
52 éves korában meghalt a Dallas Cowboys legendája, Larry Allen
Fotó: Getty Images via AFP

Az 1994-es NFL-draft második körében kiválasztott játékos a center kivételével minden támadóposzton játszott korábban a texasi együttesben, amellyel 1996-ban megnyerte a Super Bowlt. Allen pályafutása végén San Franciscóban is lehúzott két szezont, ahol franchise rekordot jelentő 1695 futott yardhoz segítette Frank Gore-t 2006-ban. A legendás 73-as két évvel később, 2007-ben egy egynapos szerződés révén a Cowboystól vonult vissza. 2013 óta a az NFL Hírességek Csarnokának a tagja.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről