Vágólapra másolva!
Nem mindennapi jelenetsorok játszódtak le a Cincinnati Reds-Cleveland Guardians amerikai baseballmeccsen. Egy hazai szurkoló a kilencedik inningben a pályára futott, majd csinált egy hátraszaltót, amely után sokkolóval állította meg a rendőrség egyik embere.

Rendkívüli jelenetnek lehettek szemtanúi kedden Cincinnati csapatának nézői, amikor egy rendőr sokkolóval állította meg egy Reds-szurkolót, amikor a Great American Ball Park gyepére futott.

Baseball
William Hendont sokkolóval állította meg a rendőr
Fotó: X

Sokkolóval állította meg a rendőr a szurkolót

A közösségi médiában megosztott videóból a pályára futó szurkolót először a Guardians középpályásával, Tyler Freemannel kommunikált, majd a férfi ezután mindkét kezét felemelve elfutott a játékos elől. Néhány másodperccel később rövid szünetet tartott, mielőtt egy hátraszaltót csinált.

Egy rendőr nem nézte jó szemmel a produkciót, és sokkoló fegyverrel lőtt a férfira. A szurkoló a szökése után néhány lépést követően a földre zuhant. A cincinnati rendőrség közölte, hogy nyomozást indított egy sokkoló használatával kapcsolatban.

A cincinnati rendőrség hadnagya, John Cunningham a nyilatkozatában kijelentette: "Mint minden erőszak alkalmazását, ezt az esetet is a CPD irányelveinek és eljárásainak megfelelően fogják kivizsgálni."

Cunningham hozzátette, hogy a rendőrök megpróbálták megállítani William Hendont, "hogy megakadályozzák a játék további megzavarását, illetve, hogy a játékosokban és a személyzetben kárt tegyen".

A 19 éves Hendont szabálysértés elkövetésével vádolták. Szerdán meg is jelent a bíróságon, ahol ártatlannak vallotta magát.  

A cincinnati rendőrség által indított nyomozás egy héten belül már a második, ami összefüggésbe hozható a sokkoló használatával. Június 5-én ugyanis a rendőrség bejelentette, hogy nyomozást indított egy belvárosi letartóztatás ügyében, amelyet videóra rögzítettek és közzétettek a közösségi médiában. A videó elterjedt, és az látható, hogy egy rendőr sokkolóval állított meg egy ismeretlen férfit, mielőtt letartóztatta egy buszmegállóban.

 


 

Mindent egy helyen az Eb-ről