Vágólapra másolva!
Hétvégén, a Las Vegas-i Craig Jones Invitational elnevezésű eseményen brazil dzsúdzsucuban (BJJ) csapott össze két harcművész, Gabi Garcia és Craig Jones.

A párizsi olimpia alatt robbant ki a botrány a nők között induló férfi sportolók miatt, ugyanis ökölvívásban az XY kromoszómával rendelkező algériai Imane Helif és a tajvani Lin Yu-Ting egyaránt olimpiai bajnok lett. Las Vegasban a hétvégén ilyen előjelek után került sor egy összecsapásra egy meghívásos tornán, ahol a brazil dzsúdzsucu két világbajnoka csapott össze egymással: az alapból a férfiak között versenyző Craig Jones, és a világ egyik legjobb női BJJ-harcművésze, Gabi Garcia. Az utolsó órákig bizonytalan volt, tényleg megrendezik-e a találkozót, de végül kiálltak egymás ellen a felek.

Gabi Garcia, brazil dzsúdzsucu, jiu-jitsu, Craig Jones
Craig Jones nem sok esélyt adott Gabi Garciának
Fotó: instagram.com/gabigarciaofficial

Már a mérkőzést megelőzően is volt feszültség a két fél között, a bemutatásnál ugyanis Jones nemes egyszerűséggel megragadta Garcia nyakát és megcsókolta a nőt, aki ezen fel is háborodott, és azt mondta, ezzel a férfi átlépett egy határt.

Az ausztrál Jones aztán láthatóan nem az elejétől kezdve vette teljesen komolyan a különleges, intergender mérkőzést, ám így is megnyerte az első menetet, majd a második során egy földharcban olyan fojtómozdulatot hajtott végre brazil ellenfelén, hogy Garcia ennek következtében feladta a küzdelmet – ahogyan arról már korábban is beszámoltunk.

A két harcos összeölelkezett a történelmi összecsapás végeztével, majd Garcia elismerte, hogy a könnyeivel küzdött, ám elmondása szerint azért, mert ez a meccs létrejöhetett, és mert a tömeg szinte folyamatosan a nevét skandálta, dicsérve a bátorságát, hogy kiállt egy férfi ellen. A brazil legenda továbbá megköszönte Jones-nak azt, amit a férfi a sportágért tett, majd kiemelte, az önbecsülése miatt is úgy érezte, muszáj kiállnia a találkozóra.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!