Vágólapra másolva!
Szép kis bunyó alakult ki az amerikai női profi kosárlabda-liga Los Angeles Sparks - Phoenix Mercury meccsének a hajrájában, miután a hazaiak egyik játékosa egy lepattanóért vívott csata után megpróbálta megütni a vendégek egyik sztárját, Brittney Grinert. Aki persze, hogy nem maradt az adósa.

Magyar idő szerint szerda virradóra rendezték a WNBA-ben a Los Angeles Sparks - Phoenix Mercury meccset. Rangadónak nem nevezhetjük, hiszen a Sparks mindössze 7  meccset nyerve az alapszakaszban tök utolsóként zárt a ligában, a Mercury pedig aligha lehet büszke rá, negatív mérleggel sikerült bejutnia a nyolc csapatos rájátszásba, a 7. helyen.

A csapatok ennek ellenére egész mérkőzésen fej-fej mellett haladtak, azaz volt feszültség a meccsben, ami lángra is lobbant, amikor az utolsó negyed közepén Kristine Anigwe és Brittney Griner egy lepattanóért vívott parázs csatájának végén előbbi megpróbálta ököllel megütni a 10-szeres All-Star-válogatott, háromszoros olimpiai és kétszeres világbajnok centerlegendát.

Griner a támadója után eredt, Anigwe pedig menekülőre jobbnak látta, ha menekülőre fogja. Jött helyette azonban az újonc Ricke Jackson, aki szintén megpróbálta megütni az akkor már többek által is lefogott, és 2022-ben hónapokat orosz börtönökben töltő Griner, felé is eleresztett pár lengőt.

A bunyó után természetesen Grinert és Jacksont is kiállították, utóbbinak ezzel minden bizonnyal el is dőlt, hogy komoly harcban lehet-e az Év Újonca címért Caitlin Clarkkal és Angel Rees-szel (nem). A meccsét egyébként a Mercury nyerte 85-81-re.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!