Vágólapra másolva!
Szombat hajnalban történelmi meccset rendeztek az NFL-ben, ugyanis a Green Bay Packers és a Philadelphia Eagles összecsapására nem Wisconsin államban vagy Pennsylvaniában, hanem a brazíliai São Paulóban került sor. A találkozó azonban nem csak az Eagles 34-29-es sikeréről marad emlékezetes, hanem arról, hogy valószínűleg súlyos sérülést szenvedett Packers irányítója, az a Jordan Love, aki nyáron írta alá 220 millió dolláros szerződését, amivel a liga legjobban fizetett játékosa lett az évi átlagfizetés tekintetében.

A 25 éves valószínűleg elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a Philadelphia Eagles elleni meccsen. A negyedik negyedben, 34-29-es Eagles vezetésnél Love egy egész pályát átölelő "Hail Mary" passzal szeretett volna próbálkozni, azonban a Green Bay irányítójára két oldalról is rárontottak, a védőfalember Jalen Carter hátulról befogta a bal lábát, az előröl érkező Josh Sweat pedig balról érkezve leterítette a földre.

Ennek következtében Love bal lába borzalmasan meghajlott, és végül Patrick McKenzie csapatorvos és Nate Weir edző segítette le őt a pályáról. 

NFL, PHILADELPHIA EAGLES VS GREEN BAY PACKERS
Jordan Love sérülése a Packers egész szezonjára kihatással lehet
Fotó: AGIF via AFP/Ettore Chiereguini

A hírek szerint a Packers irányítója elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, ez pedig a szezonja végét is jelentheti, ami mind anyagilag, mind pedig szakmailag óriási veszteség a Green Bay Packersnek. 

A Green Bay Packers 2020-ban draftolta Love-ot, az első körben a 26. pickkel választották ki, ami óriási felháborodást keltett, ugyanis akkor még a csapatnál volt a legendás irányító, Aaron Rodgers, aki jelenleg a New York Jets játékosa, de egészen biztosan bekerül majd a Hall of Fame-be az aktív pályafutása befejezését követően.

Love az első két szezonjában tartalék irányító volt a Packersben, az előző szezonban lett a csapat első számú irányítója. 

A 25 éves játékos az előző szezonban mind a 17 meccsen pályára lépett. Ezeken 4159 yardot dobott, 32 touchdownja volt, mellette pedig 11 interceptionje. Az utolsó nyolc meccset 18 touchdownnal és egyetlen interceptionnel zárta.

Love nyáron írta alá a négy évre szóló 220 millió dolláros fizetését, ezzel Joe Burrow-val és Trevor Lawrence-szel holtversenyben az NFL történetének legjobban fizetett játékosa lett (évi bontásban). 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!