Vágólapra másolva!
A címvédő Kansas City Chiefs drámai győzelemmel kezdte az NFL 2024-es idényét. Az idei szezonban az egyik kihívójának tartott Baltimore Ravens szó szerint milliméterekre volt, hogy elkapja Patrick Mahomes csapatát, de végül a videobíró a hazaiak javára döntött.

A címvédő Kansas City Chiefs 27-20-ra legyzőte a Baltimore Ravens csapatát az NFL 2024-es szezonjának nyitó mérkőzésén. Ez simának tűnik, pedig pont ugyanolyan eredmény, mintha fociban egy csapat, mondjuk 3-2-re nyer. A Chiefs kezdte jobban a meccset, és az újonc Xavier Worthy 21 yardos futott touchdownjával a vezetést is megszerezte.

A nagyszünetben 13-10-re vezetett a Chiefs a sorozatos büntetésekkel sújtott Ravens ellen, amelynek edzője, John Harbaugh igen nehezen viselte a vitatható bírói döntéseket.

A második félidőben egy újabb TD-vel már 20-10 vezetett a Chiefs, de Isaiah Likley 49 yardos elkapásával ismét ott loholt a nyakukban a Ravens. Az újonc Worthy futott még egy TD-t, és az utolsó perceknek 27-20-as hazai vezetéssel vágtak neki a csapatok. A Baltimore azonban az utolsó drive-ban eljutott a Chiefs célterületének közelébe, és Lamar Jackson labdája meg is találta Likelyt, akinek elkapása után John Harbaugh rögtön jelezte, hogy egy kétpontos kísérlettel rámennek a győzelemre. 

Csakhogy a videózás megmutatta, hogy Likely cipőjének orra kilógott a pályáról, így pedig érvénytelen lett az elkapás, és végül 27-20-ra győzött a Kansas City.

Eredmény, NFL, 1. játéknap:
Kansas City Chiefs - Baltimore Ravens 27-20

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!