Vágólapra másolva!
Jorge Masvidal novemberben tölti be a 40. életévét, de még mindig érez magában elég erőt ahhoz, hogy az elsőszámú ketrecharc-szervezetben harcoljon.

A BMF-öv első győztese (lényegében a legfa..ább gyerek öv) utoljára tavaly áprilisban volt az oktagonban, akkor pontozásos vereséget szenvedett Gilbert Burns ellen, előtte pedig Kamaru Usman és Colby Covington verte meg Masvidalt. Mondjuk mind a három név esetében elmondható, hogy tőlük azért ki lehetett kapni, a váltósúlyú mezőny legjobbjai közé tartoztak akkor, amikor Masvidalt legyőzték.

A balhéiról is híres MMA-s legjobb éve talán a 2019-es volt, akkor verte meg Nate Diazt a BMF-övért, és akkor döntötte meg a UFC leggyorsabb kiütés rekordját is, alig öt másodperc alatt térdelte ájultra Ben Askrent.

UFC 287: Burns v Masvidal
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2023 Getty Images

Masvidal még az idén visszatérne a ketrecbe, de egyelőre csak vizsgálja a lehetőségeit, illetve azt is, hogy melyik bunyó hozhatja neki a legtöbbet a konyhára. A sportoló egyébként már 52 mérkőzést lenyomott az oktagonban, 35 győzelem mellett 17 vereség a mérlege (győzelmei között 16 kiütés és két fojtásos siker is szerepel).

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!