Szigorúbban büntetik az időhúzást a vébén

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) előírása alapján elsősorban a veszélyes becsúszást, az időhúzást és a könyöklést büntetik az eddigieknél szigorúbban a játékvezetők a pénteken kezdődő németországi világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

"Bizonyos helyzetek megítélésében lazult a fegyelem az utóbbi években, de ennek vége. A vb-re keményedtek a FIFA elvárásai" - jelentette ki Horacio Elizondo, a Németország-Costa Rica nyitómeccs argentin bírója.

Joseph Blatter FIFA-elnök a napokban személyesen kereste fel neu-isenburgi szálláshelyén a kijelölt 21 sípmestert és asszisztenseiket, hogy figyelmeztesse őket: a vb sikerében kulcsszerepe lehet a játékvezetőknek.

A döntések megkönnyítése végett Németországban először szerepelnek azonos országból vagy régióból származó bírótriók, akik ráadásul - ez is újdonság - a fejükre rögzített adó-vevők révén is kommunikálhatnak.

A "benn volt/nem volt benn" kérdés tisztázását szolgáló chipes labda premierje viszont egyelőre elmarad, ugyanis a tesztek során nem születtek tökéletesen megbízható eredmények. A műeséseket is változatlanul csak sárga lappal "díjazzák", noha a FIFA illetékes bizottsága a közelmúltban azonnali kiállítást követelt a színészkedőknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!