Unalomba fulladhat a holland-brazil meccs

Vágólapra másolva!
Hiába százszázalékos még Hollandia, hiába nem szenvedett vereséget Brazília, a két labdarúgó-válogatott rengeteg kritikát kap a világbajnokságon mutatott játéka miatt. Pedig mindkét fél vb-győzelemre tör, a szép játék helyett pedig egyértelműen a hatékonyság a cél. Péntek délután egymás ellen bizonyíthatnak a csapatok, de azt sem lehet kizárni, a kockázatmentes játék miatt a negyeddöntő végül unalomba fullad majd.
Vágólapra másolva!

A holland válogatott eddig valamennyi mérkőzését megnyerte a világbajnokságon, ám ennek ellenére meglepően sok kritika éri. A szövetségi kapitánynak, Bert van Marwijknak azt róják fel, hogy együttese a klasszikus holland iskolával ellentétben nem a támadásokra helyezi a hangsúlyt, és szakított a hagyományos 4-3-3-as játékrendszerrel. Ez ugyan már elődje, Marco van Basten idejében megtörtént, ám a jelenlegi holland válogatott még óvatosabban játszik, a két védekező középpályás szinte egyáltalán nem megy fel a támadásokkal, és ugyanez nagyrészt igaz a szélsőhátvédekre is.

A szakvezetőt azonban mindez egyáltalán nem érdekli, hiszen elmondása szerint a lényeg az eredményesség, arra pedig nem lehet panasz. "Nyerni jöttünk Dél-Afrikába. Ha ezt szép játékkal is meg tudjuk tenni, az szuper, de amikor átvettem a válogatott irányítását, jó előre megmondtam: meg kell tanulnunk megnyerni a csúnya meccseket is" - jelentette ki Van Marwijk, és mindezidáig tartja is a szavát. A hollandok várhatóan ugyanazzal a kezdő tizeneggyel lépnek majd pályára, mint Szlovákia ellen.

A brazilok viszont kénytelenek változtatni a középpályán, mivel Ramires összeszedte a második sárga lapját, Felipe Melo és Elano pedig sérüléssel bajlódik. Mindez nem sok alternatívát hagy Dungának, aki előbbi játékost alighanem Josuéval, utóbbit pedig Daniel Alvessel pótolja majd, vagyis a világ egyik legjobb jobbhátvédjének tartott Barca-játékos megint a középpályán szerepel majd.

Dunga egyébként sok szempontból hasonló helyzetben van, mint holland kollégája, hiszen őt is nagyon sokan kritizálják, és a szép játékot kérik számon együttesétől. Mindez alapján azt sem lehet kizárni, hogy a sokak által várt negyeddöntő végül unalomba fullad majd, mert egyik fél sem mer kockáztatni.

A várható kezdőcsapatok:
Hollandia: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Van Bommel, N. de Jong, Robben, Sneijder, Kuyt, Van Persie. Szövetségi kapitány: Van Marwijk.
Brazília: Júlio César - Maicon, Lúcio, Juan, Michel Bastos, Daniel Alves, Josué, Gilberto Silva, Kaká, Robinho, Luís Fabiano. Szövetségi kapitány: Dunga.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről