6 Celsiusban szökik magasra a futball-láz

Moscow: Argentina and Iceland draw first match during FIFA World Cup 2018 CrowdSpark Pierre TEYSSOT moscow russia argentina iceland DRAW score MATCH most watched viewers group D soccer FOOTBALL WORLD CUP FIFA fifa 2018 games sport competition TOURISM inte
Fans cheer during the 2018 World Cup match between Argentina and Iceland in Moscow, Russia on June 16, 2018. The match ended in a 1-1 draw between the countries as it became the most viewed TV sport in the history of Iceland with 99.6 percent viewership in Iceland.
Vágólapra másolva!
Az időjárás-előrejelzések szerint Izland fővárosában a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 6 fok, de a futball-láz már egy nappal az Izland-Nigéria vb-meccs előtt magasra szökött a szigetországban. A Gázszer egykori kapusa, Matus Sándor hosszú ideje él Izlandon. Az Origo kérdésére azt mondta, hogy bár az izlandiak nagyon szerények, mégis sokan három pontban reménykednek a pénteki mérkőzésen.
Vágólapra másolva!

A vágyakozásnak van némi alapja, elvégre Izland parádés teljesítménnyel vett el egy pontot a vb egyik favoritjától, az argentin csapattól. Nigéria gyakorlatilag semmit sem mutatott Horvátország ellen. Egy esetleges izlandi győzelemmel a skandináv csapat nagyon kellemes helyzetbe kerülhet.

Ez Izland - gyönyörű Forrás: Lantos Gábor

Matus Sándor szerint az sem lehetetlen, hogy Izland a 2016-os Európa-bajnokság után Oroszországban is a legjobb nyolc közé juthat. Sőt! A kapus így válaszolt az Origo kérdésére.

Utána bármi lehet, azzal a taktikával és fegyelmezettséggel amivel Argentína ellen pontot szereztek minden válogatott ellen van eéèlyük. A világbajnokságon több a szünet a meccsek között, így akár tovább is juthatnak a csoportból, csakúgy, mint az Eb-n 2016-ban. Egy a baj, a kispadjuk nagyon rövid."

Hordur Magnusson nem hiszi el... Pontszerzés Argentína ellen Forrás: AFP/Juan Mabromata

2013 márciusában személyesen is volt szerencsém találkozni Matus Sándorral Izlandon. Ekkor a helyi labdarúgásról ezt mondta.

Kíváncsi leszek, hogy 2016-ban, amikor az Európa-bajnokság huszonnégyes lesz, mire megy Izland a kvalifikáción. Azt tudni kell, hogy a jelenlegi felnőtt együttes arra a válogatottra épül, amely az ország legnagyobb futballsikerét aratva két éve az U21-es Eb legjobb nyolc csapata közé jutott."

Ma már tudjuk, hogy a 2016-os Európa-bajnokságon Izland Anglia kiverésével a legjobb nyolc közé jutott, ahol csak a későbbi ezüstérmes francia válogatott állította meg.

Szavazzon!

Meddig juthat el Izland ezen a világbajnokságon?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről