Vágólapra másolva!
A német válogatottal 1990-ben világbajnoki címet nyert Pierre Littbarski szerint Cristiano Ronaldo sokkal rosszabb a portugál válogatottban, mint a Real Madridban. Paulo Bento portugál szövetségi kapitány tagadta, hogy az első meccs után összekapott volna Ronaldóval.

A 27 éves portugál szélső a németek ellen nem játszott jól, Jerome Boateng nem hagyta kibontakozni, a csapata ki is kapott 1-0-ra a németektől a mostani Eb nyitómeccsén.

Littbarski szerint nem a Bayern München védőjét kell dicsérni, mert Ronaldo teljesen hatástalanul futballozott. "Ronaldo semmit nem csinált. Nézzék meg, hogy játszik a Real Madridban. Mindenki arról beszél, hogy mennyire jó volt Boateng, pedig nem ő volt jó, hanem Ronaldo volt rossz, semmi köze nem volt a meccshez."

Az edzőként Ausztráliában és Liechtensteinben is megfordult szakember úgy véli, hogy Ronaldo egy újabb olyan mérkőzésen van túl, amikor semmit nem tett az országáért. "Éppen ezért csalódott vagyok, amikor egy ilyen meccs után a játékosainkat így dicsérik."

A hollandok elleni meccsről Littbarski elmondta: az a legnagyobb probléma, hogy nem lehet tudni, milyen csapattal lép majd pályára az ellenfél, miután 1-0-ra kikapott Dániától. "Két csatárral is játszhatnak, de az is lehet, hogy Van der Vaart és Sneijder feladata lesz a támadás. Nem lehet tudni, mire számítsunk, könnyebb lenne a helyzet számunkra, ha a hollandok legyőzték volna Dániát."

Közben Paulo Bento szövetségi kapitány tagadta, hogy az első meccs után összekapott volna Cristiano Ronaldóval. A Real-szélső a lefújás után leviharzott a gyepről, majd kihagyta a csapat hétfői edzését.

Forrás: AFP/Patricia de Melo Moreira

Bento állítja, semmit nem csinált, mégis bocsánatot kért. "A játékosok különféle helyzetekben másképp reagálnak a dolgokra. Ha bárki úgy érzi, megsértettem, akkor elnézést kérek, mert a felelősség az enyém" - nyilatkozta a tréner.

A kapitány nem válaszolt konkrétumokkal volt csapattársainak, Luis Figónak és Rui Costának a kritikáira, akik túlzottan védekező szemléletűnek nevezték csapatát.

"Nem mondanék semmi rosszat rájuk, hiszen a kollégáim. De ők is tudják, hogy könnyebb mondani valamit, mint csinálni" - zárta rövidre az üzengetést a kapitány.

Bento emlékezetett: a minap több helyzetük volt a németek ellen, mégis kikaptak, a 2000-es Eb-n pedig kontrákra játszottak a franciák ellen, és akkor is vereséget szenvedtek. "2004-ben viszont kikaptunk ugyan az első meccsünkön, aztán mégis döntőt játszottunk."

Ha a portugálok kikapnak Dániától, akkor már nem juthatnak tovább az Eb-csoportkörből.

Mindent egy helyen az Eb-ről