Teljesen sokkolta az embereket egy influenszer, miután tojást tett a kávéjába – videó

Vágólapra másolva!
Egy amerikai influenszer az Instagram oldalán tett közzé egy videót, amiben úgy készítette el a kávéját, hogy belefőzött egy tojást is, a héjával együtt. A követői szinte sokkot kaptak a videó után, többen gusztustalannak nevezték.
Vágólapra másolva!

Az amerikai férfi Jimmy Johnson az Instagram oldalán indított egy sorozatot, aminek az a célja, hogy bemutassa, a világ különböző tájain hogyan isszák a kávét. 

A legutóbbi videója azonban nagyon meglepte a követőit, ugyanis egy egész tojást főzött bele a kávéjába. A héjával együtt. 

A férfi feltörte a tojást, majd az egészet összeőrölte kávébabbal, majd az egészet kifőzte és leszűrte. Ezek után megkóstolta a kávét, aminek bevallása szerint olyan íze volt, mintha fekete teát inna. 

Több követője is feltette neki kérdést, hogy miért jó tojást tennie a kávéba. Erre Jimmy azt válaszolta, hogy

 a tojássárgája és a fehérje tisztítja a kávét és csökkenti a keserűségét. A héja pedig minimalizálja a savasságát. 

A videót már több mint 2,7 millió ember látta, a reakciók pedig vegyesek voltak. Akadt olyan kommentelő, aki nem hitte el, hogy ezt tényleg komolyan gondolja, mások szerint azonban a végeredmény egészen jól nézett ki – írja a Daily Star

Ahogy korábban megírtuk, egy kóstolással és az ízek felfedezésével foglalkozó szakember új könyvében néhány egészen különleges megállapításra mutat rá az ízérzékeléssel kapcsolatban. Többek között elárulja, hogy milyen színű csészéből fogyasztva ízlik a legjobban a kávé. Ha zöld bögréből isszuk a kávét, annak aromáját és ízvilágát sokkal bonyolultabbnak, összetettebbnek fogjuk érezni és jobban fog ízleni. 

Egy új tanulmány szerint a robusta kávé lehet az alternatívája az éghajlat által fenyegetett arabica kávébabnak. Ez azért is fontos hír, mert a kávé milliók reggeli rituáléjának része; nem csoda, hogy a globális fogyasztás meghaladja a napi 2,2 milliárd csészét. A kedvelt Arabica fajta jövőjét azonban az éghajlatváltozás veszélyezteti.

Ha pedig igazán finom jeges kávéra vágyunk, akkor a legtöbb esetben egy kávézóban isszuk meg ezt a frissítő italt, mivel azt gondoljuk, csak drága és profi kávéfőzővel lehet tökéletes kávét készíteni. Azonban mutatunk egy módszer, amivel otthon is olyan kávét ihatunk, mint egy kávézóban.

Egy új tanulmány újabb összefüggést talált a kávéfogyasztás és a Parkinson-kór kialakulásának kisebb valószínűsége között.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!