Az Amazon véget vet az otthoni munkavégzésnek

Vágólapra másolva!
Az online óráscégnél eddig heti két napot otthon dolgozhattak. Az Amazon vezérigazgatója ennek most véget vetett.
Vágólapra másolva!

Az Amazon alkalmazottai 2025. január 2-ától heti öt napon át kötelesek bejárni az irodába. Vége a heti kétszeri home office lehetőségének.

amazon, logo
Az Amazon is visszatereli az alkalmazottait az irodában.
Fotó: Shutterstock

 

„Úgy döntöttünk, hogy visszatérünk ahhoz, hogy úgy járjunk az irodába, mint a COVID bevezetése előtt”

- áll Andy Jassy vezérigazgató hétfőn a munkatársaknak küldött feljegyzésében. A dolgozóknak 2023 májusa óta heti három napot kell az irodából dolgozniuk, és Jassy szerint „ha valami, akkor az elmúlt 15 hónap, amióta újra legalább heti három napot az irodában vagyunk, megerősített bennünket ennek előnyeiről”.

Jassy szerint a munkatársaknak természetesen nem kell majd az irodában tartózkodniuk olyan dolgok miatt, mint egy beteg gyerek vagy vészhelyzetek. „De a világjárvány előtt nem volt magától értetődő, hogy az emberek heti két napot távolról dolgozhassanak, és ez a jövőben is így lesz.” Azok az alkalmazottak, akik jóváhagyott kivétellel rendelkeznek, továbbra is távmunkában maradhatnak.

Jassy azt is elmondta, hogy az Amazon 2025 első negyedévének végére legalább 15 százalékkal növeli az egyéni munkatársak és a vezetők arányát vállalatszerte. Nem mondta kifejezetten, hogy ehhez elbocsátásokra lesz szükség, de azt mondta: „Ezt átgondoltan fogjuk tenni”. Hozzátette: „Ha kevesebb vezetőnk lesz, az eltünteti a rétegeket, és a szervezetek a jelenleginél jobban ellaposodnak”.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!