Trükköző cégekre fog lesújtani a Google Térkép

mobilozás csevegés mobilnet sms rcs texting böngészés
Fotó: Azat Satlykov / Unsplash
Vágólapra másolva!
Világszerte megszégyeníti majd a csaláson kapott vállalkozásokat. A hamis értékelésekkel trükköző cégeket bünteti majd a Google Térkép.
Vágólapra másolva!

Felveszi a harcot a maguknak hamis pozitív értékeléseket írató cégekkel a Google Térkép. A szolgáltatás nemrég elsőként az Egyesült Királyságban egy olyan új rendszer tesztelésébe fogott, amely próbálja detektálni az efféle értékelési csalásokat, most pedig a csendben frissített támogatási oldala alapján globálisan is elindul, szúrta ki a változást a Search Engine Roundtable.

A magukat hamis pozitív értékelésekkel jobb színben feltüntetni kívánó vállalkozások tettenérés esetén kínos helyzetbe kerülnek: a Google törli a gyanús értékeléseket a profiljukról, hónapokra letiltja a vállalkozásuk értékelhetőségét, és megjelenik az adatlapjukon egy nyilvános figyelmeztetés, hogy hamisnak vélt értékelések lettek eltávolítva az adatlapjukról.

A hamis értékelések a kezdetek óta problémát jelentenek a Google Térképben, egyes vállalkozók jobb esetben az értékelésük felhúzásával kívánnak a valósnál sokkal jobb fényben feltűnni, rosszabb esetekben pedig hamis negatív értékelésekkel sározzák a konkurenciát.

A Google Térképről már szó esett a héten, többek közt nagyot javultak a műholdképei, új országok váltak elérhetővé az utcanézetében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!