Az NHL botrányhőse ezúttal két ellenfelét is megütötte - videó

Tom Wilson NHL
NEW YORK, NEW YORK - MAY 03: Tom Wilson #43 of the Washington Capitals takes a roughing penalty during the second period against Artemi Panarin #10 of the New York Rangers at Madison Square Garden on May 03, 2021 in New York City. Bruce Bennett/Getty Images/AFP (Photo by BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Ötezer dolláros büntetést kapott Tom Wilson, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Washington Capitals csatára azok után, hogy a New York Rangers két játékosát is alattomos módon ütötte meg, és kis híján súlyos sérülést okozott nekik.

Wilson - a liga egyik fenegyereke, több eltiltása volt már - a két csapat hétfői New York-i mérkőzésén egy kapu előtti kakaskodásnál előbb Pavel Bucsnevicset döntötte le úgy, hogy az orosz játékos arccal a jég felé esett, és még ekkor is megütötte a tarkóját. Ezek után a Rangers másik orosz légiósa, a társa segítségére siető Artemij Panarin járt hasonlóan.

A Rangers edzője, David Quinn szerint Wilson ismét átlépett egy határt, Panarin például az idény hátralévő három alapszakasz-mérkőzésén már nem léphet pályára. Az incidens után sokan Wilson eltiltását követelték, a mérkőzésen 2+2+10 perc kiállítást kapott.

A washingtoni támadó ebben az idényben 4,1 millió dollárt keres, így az 5000 dollár nem érinti érzékenyen. Ez a harmadik pénzbírság, amit szabálytalanság miatt kiszabtak rá, míg eltiltva eddig ötször volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!