Hollandia
ÉLŐ
Törökország

Nyaralás előtt ezt mindenképpen olvassa el; sokba kerülhet, ha ezt nem tudja

család, nyaralás
Vágólapra másolva!
Rengeteg magyar kedvenc nyaralóhelye Horvátország. Azoknak, azonban odakészülnek, érdemes néhány dologról tudniuk. Ha ugyanis néhány ottani szabályt nem tartanak be, könnyen, több, mint másfél millió forintos büntetést kaphatnak
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyság hivatalos tájékoztatása szerint: egyes horvát városközpontokban, beleértve az olyan turisztikai célpontokat, mint Split és Dubrovnik, helyszíni bírságot kaphat az, aki nem megfelelően viselkedik. Márpedig ebbe, vagyis a nem helyesen viselkedésbe az is beletartozik, ha mondjuk egy pár a nyílt utcán hangosan veszekszik, kiabál egymással. Ezért pedig akár 4000 eurós (1.6 millió forint) büntetés is járhat. Ez ugyanis a közrend megzavarásának számít.

Dubrovnik, Horvátország,
Fotó: Shutterstock/Dawid Rojek 

Ráadásul, ahogy az Express is írja, a sokszor a viták kiváltó oka az is lehet, hogy a nyaralás közben, a párok, családok rengeteg időt töltenek együtt. Erre persze a rohanó hétköznapokon nincs idő. Ilyenkor pedig sok minden kiszakadhat az emberekből. Azoknak, pedig Horvátországban nyaralnak, fontos, hogy megőrizzék hidegvérüket minden esetben, és ne emeljék fel a hangjukat.

Nem ez az egyetlen dolog, amiért Horvátországban büntetés járhat. Ugyan valamivel kevesebb, mint 4000 eurót, de 

annak is fizetnie kell, aki fürdőruhában, vagy félmeztelenül sétálgat a városközpontban.

A további azonnali pénzbírságok közé tartozik a nyilvános alkoholfogyasztás, a közterületen való vizelés vagy hányás, és persze, ha valaki megrongál egy emlékművet - írj a Dailystar.

A nyár első két hetében Horvátország volt a legnépszerűbb úticél a külföldre utazó magyarok között – derül ki a Bank360.hu oldalán megkötött online utasbiztosítások adataiból. 

A szerződők 16 százaléka választotta Horvátországot, és ezzel megelőzte Olaszországot, amely még a tavaszi hónapok egyértelmű győztese volt.

A két nyári favoritot Görögország követi, Spanyolország feljött a negyedik helyre, a téli kedvenc Ausztria pedig az ötödik. 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból az is kiderült, hogy az előző évhez képest az egy- és többnapos utazások száma is emelkedett, illetve nagyobb összegeket is költöttünk külföldön az utazásainkon. 

család, nyaralás
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az utasbiztosítási adatok elemzése szerint míg tavasszal az utazás célja a legtöbb esetben a városnézés volt (59 százalék választotta ezt a lehetőséget), 

addig június első felében a szerződők már 57 százaléka már tengerparti nyaraláshoz keresett magának biztosítást.

Ez a tavaszi 20 százalékhoz képest nagy ugrás.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről