A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mészöly Géza: Hogy érdemes legyen Vasas-meccsre járni

Vágólapra másolva!
Mészöly Géza a Vendégszobában mesélt Újpestről való távozásának okairól, a Vasasnál kitűzött céljairól, és természetesen nem maradt el a világbajnokság, illetve a magyar labdarúgás helyzetének elemzése sem. 
Vágólapra másolva!

Miért nem lett bajnok az Újpest?
- Ha egyszerűen kell válaszolni, akkor azért, mert nem nyertük meg az utolsó mérkőzést a Fehérvár ellen. De természetesen összetettebb dolog ez. Korábban is nyilatkoztam már, hogy aki bajnokságot akar nyerni, annál mindennek klappolnia kell. Tényleg nagyon sajnálom, még most is libabőrös vagyok attól, hogy mennyire közel voltunk az aranyhoz. Nem sikerült, de azt hiszem, azért mégis emelt fővel távozhattam Újpestről, mert a csapattal együtt mindent megtettünk annak érdekében, hogy bajnokok legyünk.

Két ezüstérem után miért kellett fölállnod az Újpest kispadjáról?
- Ez a mai napig bennem is egy kérdés. A tulajdonos úgy gondolta, váltania kell, mert nem sikerült aranyat nyerni, habár a bajnokság elején még az volt a cél, hogy legyünk bent az első ötben és próbáljunk minél több saját nevelésű fiatalt beépíteni a csapatba. Azt hiszem, ez sikerült is, hiszen lehetőséget adtunk jópár fiatal játékosnak, akik szinte kész labdarúgóvá váltak ezalatt az egy szezon alatt. A második hely szintén megfelel a célkitűzésnek, a tulajdonos talán éppen azért érezte szükségesnek a váltást, mert kézzel fogható közelségbe került az aranyérem, amelyet végül mégsem sikerült megszerezni.

Bajnok lesz az Újpest Bicskei Bertalannal?
- Erős a játékoskeret, a feltételek is adottak, úgyhogy azt hiszem, hogy minden esélye megvan a csapatnak a bajnoki címre.


Mi újság a Vasasnál, hol tart a felkészülés?
- Hétfőn kezdtünk bele a második hétbe, egyelőre azonban még bizonytalan a csapat sorsa, hiszen az is benne van a pakliban hogy az első osztályban indulhatunk. Próbálunk egy új arculatú, fiatal együttest kialakítani, amely képes lehet akár az élvonalban, akár a másodosztályban a Vasas hírnevéhez méltóan szerepelni.

Kik azok, akik maradnak, illetve távoznak az úgynevezett "nagy nevek" közül?
- A csapatkapitány Tóth András biztosan marad, az ő neve már egybeforrt a Vasassal, rá mindenképpen számítok. Rósa Henrik, Waltner Róbert, Molnár Zoltán és Zováth János viszont lesz tagja a következő Vasasnak. Természetesen szeretnénk erősíteni is, de ez még a jövő hét zenéje.

Bajnok lesz a Vasas veled a másodosztályban?
- Nagyon bízom benne, hogy igen, bár azért titkon reménykedem abban, hogy az élvonalban indulhat a csapat. Erre azonban jelenleg csak 20 százalék esélyt látok. Ha nem így lesz, úgy szeretnénk egyből az első évben visszajutni.

Mitől lehet ismét jó a magyar foci?
- Hét évet töltöttem külföldön mint profi labdarúgó, és bár ott sem játszottak mindig jól a csapatok, a játékosok mégis mindig nyújtottak valamit a szurkolóiknak, és óriási küzdelem zajlott a pályán. Azt vallom, hogy a szurkolókat mindig ki kell szolgálni, és mi próbáltunk is ennek megfelelni. Itt a Vasasnál is ezt szeretnénk majd kialakítani, hogy igenis érdemes legyen Vasas-mérkőzésre járni.

Szerinted jók a magyar fociedzők?
- Igen, de ebben a szakmában is állandóan fejlődni kell.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!