A könnyűipar felkészült a keresettebbé vált cikkek gyártásának fokozására

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szabad Nép:

Az árleszállítás után a különböző iparágak áruforgalmi szakemberei érdeklődéssel figyelik a forgalom alakulását, hogy szükség szerint a könnyűipar a tervezetnél nagyobb mennyiséget állítson elő a legkeresettebb cikkekből..

Két és félezer ruhaipari gyártmány árát szállították le. Az első tapasztalatok szerint különösen megnőtt az érdeklődés a különböző nyári holmik, vászon férfiöltöny ők női kosztümök, ballonkabátok iránt Fokozzák a férfiingek gyártását, mintegy 60 000-et ad át ipari terven felül a kereskedelem.

A pamut kötött holmik közül kb. kétszáznak szállították le az árát. A kötöttáruipar szakemberei megegyeztek a kereskedelemmel, hogy ha szükséges, átcsoportosítást hajtanak végre a keresettebb gyártmányok javára. Ebben a negyedévben csaknem 30 új fazonú pamut kardigán került forgalomba.

Az előirányzottnál jóval nagyobb mennyiségben készülnek a gyermeköltönyökhöz igen megfelelő vadászvászon és a különböző abroszfélék, noha a len - és kenderipar ezek gyártását a második negyed mérsékelni akarta. A harmadik negyedéves tervbe már beépítik azokat az új igényeket, amelyek a kereskedelem támaszt az árleszállítás tapasztalatai.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről