A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A budapesti Orvosegyetem diszistáinak felhívása

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szabad Ifjúság

Egyetemünk ifjúsága támogatni kívánja mind a többi egyetem hallgatóinak követeléseit, jogos törekvéseinek megvalósítását.


Véleményünk szerint sürgős és jogos követeléseink megvalósításának két alapfeltétele van:

1. Meg kell őrizni az ifjúság egységét és tömegbázisát, mert csak az egységes ifjúsági szövetség tud következetesen és erőteljesen harcolni hazánk minden fiataljának érdekeiért.

2. szükségesnek tartjuk az összes DISZ vezetőszervek újjáválasztását a legalsóbbaktól Központi Vezetőségéig, valamint a DISZ soronkövetkező kongresszusának összehívását.

A Budapesti Orvostudományi Egyetem általános orvoskarának DISZ-küldöttértekezlete a következő célokat tűzi maga elé:

1. Követeljük haladó nemzeti hagyományaink tettekben való megvalósítását, március 15-e, október 6-a nemzeti ünneppé való nyilvántartását, a Kossuth-címer visszaállítását.

2. Követeljük a nemzetközi szabad hírközlést, tudomány- és véleménycserét.

3. Követeljük a parlamenti demokratizmus teljes érvényre juttatását, valamint új, demokratikus választási rendszer kidolgozását és megvalósítását.

4. Mentesítsék a nőhallgatókat a honvédelmi oktatás és katonai szolgálat alól, valamint a férfihallgatók oktatásának és kiképzésének felülvizsgálását.

5. A csoportos vizsgarend helyett egyéni vizsgajelentkezést.

6. Megfelelő színvonalú magyar tankönyvek és jegyzetek kellő időben és mennyiségben, kedvezményes részletfizetés ellenében vásárolhatók legyenek.

7. Követeljük az ösztöndíjrendszer felülvizsgálatát, ezen belül a félárva, árva és családfenntartó hallgatók ösztöndíjának 500- Ft-os alsó határban való megállapítását.

8. Követeljük a Tudományos Diákegyesületben dolgozó demonstrátorok díjazásának 100-300 Ft közötti megállapítását.

9. Diákotthonaink lehetetlen elhelyezési körülményeinek sürgős megjavítása érdekében kérjük a volt Kossuth Tüzértiszti Akadémia főépület jobbszárnyának egyetemünk részére való mielőbbi átadását. Kérjük továbbá a volt Kossuth Akadémia sport- és kulturális létesítményeinek egyetemünk számára való kiutalását.

10. Kérjük az Orvos Eü. Szakszervezet Szentkirályi utcai székházának egyetemünk részére kultúrotthon céljaira való átadását.

Teljes szolidaritásunkat fejezzük ki a lengyelországi demokratikus kibontakozással. Maximálisan részt kívánunk venni a hazánkban is egyre nagyobb méreteket öltő egészséges, demokratikus fejlődés megvalósításában, a marxizmus-leninizmus szilárd talaján állva.

A Budapesti Orvostudományi Egyetem

Általános Orvoskarának DISZ Küldöttértekezlete

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!