A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az ismeretlen ismerős: Animus Kiadó

Vágólapra másolva!
Bár az Animus Kiadó tizenkét éve működik, még a szakmában is akadtak, akik csak 1998-ban, a világszerte népszerű Harry Potter-sorozat első kötetének megjelentetése után figyeltek fel a családi vállalkozásban működtetett kiadóra.
Vágólapra másolva!

A Balázs István és Gábor Anikó házaspár által 1991-ben alapított Animus Kiadó 1998 karácsonya előtt vásárolta meg az Angliában rendkívül keresett és népszerű első Harry Potter-kötet magyar nyelvű kiadási jogát.

Az első részből kiadott ötezer példány még mérsékelt sikert aratott, ám a harmadik kötet már itthon is bestsellerré vált. Az első négy kötetből összesen több mint 800 ezer példány kelt el Magyarországon.

Az Animus kiadó - a Harry Potter-sorozat mellett - az angol nyelvű gyermekirodalom olyan meghatározó szerzőit ajánlja a hazai gyerek olvasók figyelmébe, mint a brit Jacqueline Wilson, Anne Fine, Anthony Horowitz vagy az amerikai Lois Lowry és Louis Sachar. Andersen-díjas írókat bemutató sorozatukban pedig dán, holland, izraeli, osztrák és norvég szerzők műveit ismertették meg a hazai olvasókkal.

"Aligha van annál szebb feladat, hogy bebizonyítsuk: igenis olvasnak a gyerekek, csak tudni kell megszólítani őket. Az Andersen-díjas szerzőket bemutató sorozatunk vagy Jacqueline Wilson, Louis Sachar, Anthony Horowitz könyvei ugyancsak megfordultak a magyar sikerlistákon, holott egy szál varázsló nem sok, annyi sincs bennük... Azt szoktuk mondani, hogy bár középkorúak vagyunk, de kiadás előtt mi vagyunk az első 'gyerek olvasók'. Ha valamin akár én, akár a férjem elálmosodik, nincs az az ajánlás, irodalmi elismerés, ami rávenne minket a kiadásra" - mesélte Gábor Anikó.

Harry Potter-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/009/531/index.html

A szinte minden általános és középiskolás által ismert és használt Kisokos zsebnyelvkönyv-sorozat, az Amit a sünről, nyúlról, medvéről, satöbbi feltétlenül tudni kell, illetve A kisbaba, a nő, a férfi... működése című humoros kötetek szintén a házaspár nevéhez fűződnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!