A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Shelley Jackson, a középkorú amerikai írónő Bőr címmel egészen különleges formátumú novellát ír. A mű összesen 2095 szóból áll, és emberekre tetoválva lesz majd olvasható. Jackson úgy tervezi, hogy szavanként csak egy személyt használ el, ezért 2095 emberre van szüksége ahhoz, hogy a novella összeálljon.
Vágólapra másolva!

A művésznő eddig nem igazán ért el átütő sikert könyveivel, és több mint valószínű, hogy tetkónovellája sem lesz bestseller, főleg mert egyáltalán nem lesz majd kapható. Mondhatni egyetlen példányban jelenik majd meg, és úgy is csak kis időre, hiszen 2094 embert kell majd összeterelni és megfelelő sorrendbe állítani hozzá. Ilyen tömeg esetén a mű olvasása kissé nehézkes, hiszen lesznek, akik izegnek-mozognak, míg végre hozzájuk ér az olvasói szem, és biztos akadnak olyanok is, akiknek közben kisebb-nagyobb dolguk akad a vécén.

Hús-vér pergamennek meglepően sokan jelentkeztek: többen, mint amennyi szóból áll a novella. A jelentkezők között több tucatnyi ország szülöttei ajánlották fel irhájukat Jordániától Japánig. Sajnos azonban az attrakció még várat egy keveset magára, a művésznőnek ugyanis majd 400 szóval a vége előtt megsérült a karja.

A novellában nincs közönséges, vagyis obszcén szó, ám akad olyan, amelyik félreérthető. Ilyen például a "használd", amit ráadásul épp egy nőnek kellett volna bőrén viselnie, ám ő végül nem vállalta, hogy a könnyen kihívásként értelmezhető szót ezentúl örökké a testén hordja.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!